Οι «Αγώνες πείνας» συνεχίζονται στη μεγάλη οθόνη με το σίκουελ της ταινίας υπό τον τίτλο «Catching Fire» που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ στις 22 Νοεμβρίου. Το επίσημο τρέιλερ παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων MTV το βράδυ της Κυριακής.

Η πρωταγωνίστρια Τζένιφερ Λόρενς είχε δύο λόγους για να είναι χαρούμενη: το τρέιλερ κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού ενώ η ίδια απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τον ρόλο στην ταινία «Οδηγός αισιοδοξίας» – που της χάρισε και Οσκαρ.

Η 23χρονη ηθοποιός επιστρέφει στην οθόνη ως Κάτνις Εβερντιν, ερωτεύεται και ρίχνει τα «βέλη» της για να προστατέψει τους ανθρώπους που αγαπά.

Το μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς στο οποίο βασίστηκε η ταινία είναι το δεύτερο μιας τριλογίας που έχει πουλήσει συνολικά περισσότερα από 50 εκατ. αντίτυπα στις ΗΠΑ. Η πρώτη ταινία αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία με έσοδα 685 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Η σκηνοθεσία είναι του Φράνσις Λόρενς ενώ στην ταινία εμφανίζονται και οι Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζος Χάτσερσον, Σαμ Κλάφλιν, Λίαμ Χέμσγουορθ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Στάνλει Τούτσι, Τζένα Μαλόουν, Γούντι Χάρελσον, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Αμάντα Πλάμερ, Τόμπι Τζόουνς, Λένι Κράβιτζ.