Πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικές βροχές στην ανατολική κυρίως χώρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Δευτέρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Τρίτη,στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν, σύμφωνα με την ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και μόνο στα δυτικά θα σημειωθεί μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές της.