Ο μπασκετικός πλανήτης και όχι μόνο «πάγωσε» στο άκουσμα και μόνο της είδησης πως η σεζόν τελείωσε άδοξα για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, τον Κόμπι Μπράιαντ!

Ο σούπερ σταρ των Λέικερς, μόλις τρία λεπτά (3.06 για την ακρίβεια) πριν το τέλος του συναρπαστικού αγώνα των Λος Αντζελες με τους Γούοριορς οι «Λιμνάνθρωποι» νίκησαν με 118-116) υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντας και εκτός του υπόλοιπου της σεζόν υπάρχουν φόβοι πως θα χάσει και τους πρώτους μήνες της νέας περιόδου.

Αν και δεν φαίνεται ίσως τόσο καθαρά το μέγεθος του τραυματισμού του, αλλά ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η κατάθεση ψυχής που κάνει αργότερα στους δημοσιογράφους ένας από τους πιο χαρισματικούς NBAers όλων των εποχών.

«Να ξέρετε ότι θα με ξαναδείτε μπροστά σας. Δεν θα το βάλω κάτω τώρα και ας έχουν αρχίσει να ακούγονται σενάρια» απάντησε με στόμφο σε ερώτηση συναδέλφου δημοσιογράφου για το αν σκέφτεται πλέον την αποχώρηση μετά το σοβαρό τραυματισμό.

«Θα με κοροϊδεύετε μάλλον» απάντησε αρχικά και μετά συνέχισε ότι δεν θα το βάλει κάτω. Ο Κόμπι, στην προσπάθειά του να περάσει τον Χάρισον Μπέρνς των Γουόριορς, έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας στο παρκέ,το αριστερό του πόδι γύρισε άσχημα. Μόλις ρώτησε τον Μπέρνς, αν τον κλώτσησε και πήρε αρνητική απάντηση ο άσος των Λέικερς «πάγωσε» γιατί κατάλαβε ότι ο φοβερός πόνος που ένοιωθε εκείνη τη στιγμή δεν είχε προέλθει από χτύπημα. Πήγε αμέσως στα αποδυτήρια και όταν έμαθε την αρχική διάγνωση (ρήξη αχίλλειου τένοντα) δεν μπόρεσε να συγρατήσει τα δάκρυά του.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ καν να περπατήσω. Προσπάθησα να πιέσω το πόδι μου, αλλά αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Έκανα μια κίνηση που έχω κάνει εκατομμύρια φορές στο παρελθόν και ο αχίλλειος απλά έσπασε» ήταν το πρώτο του σχόλιο προς τους δημοσιογράφους, ενώ η συγκίνησή του ήταν έκδηλη.

«Είμαι τόσο κουρασμένος, τόσο απογοητευμένος, αηδιασμένος θα έλεγα. Δεν νιώθω τίποτα αυτή τη στιγμή και είναι μακράν ο χειρότερος τραυματισμός στην διάρκεια της καριέρας μου. Δεν μπορώ να περπατήσω διάολε. Μιλάμε για ένα απαίσιο συναίσθημα» ήταν οι πρώτες του κουβέντες την ώρα που αποχωρούσε με πατερίτσες από τα αποδυτήρια.

Λίγο πιο δίπλα οι συμπαίκτες του είχαν σοκαριστεί.

«Είναι ένα σκληρό χτύπημα της μοίρας, ειδικά για εμάς που τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε για όσα έχει προσφέρει τόσο στην ομάδα, όσο και στο παιχνίδι» είπε ο Πάου Γκασόλ, ενώ ο Ντουάιτ Χάουαρντ πρόσθεσε: «Σιχαίνομανα βλέπω αθλητές να τραυματίζονται, ειδικά όταν μιλάμε για έναν παίκτη του επιπέδου του Κόμπι».

Ολοι εύχονται να γυρίσει πιο δυνατός και έχει αποδείξει πως έχει την ικανότητα αφού είναι γεννημένος νικητής.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Κόμπι Μπράιαντ, λίγο μετά τον τραυματισμό του.