Ο εισαγγελέας του Αννόβερου πρόκειται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρώην Προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

Ο Βουλφ φέρεται ότι δέχθηκε μια πληρωμένη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο από ένα φίλο του κινηματογραφικό παραγωγό, τον Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο είχε βοηθήσει ασκώντας πίεση στον όμιλο Siemens για να χρηματοδοτήσει ταινίες.

Η απόφαση του εισαγγελέα ανακοινώθηκε αφού ο 53χρονος Βουλφ δεν δέχθηκε να συνάψει συμφωνία με την εισαγγελία σχετικά με τις κατηγορίες, θέλοντας όπως είπε να καθαρίσει το όνομά του. Αρνείται επίμονα τις κατηγορίες σε βάρος του.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Αννόβερου θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν οι κατηγορίες είναι επαρκείς για να αρχίσει δίκη εναντίον του.

Ο Βουλφ υποχρεώθηκε να παραιτηθεί το Φεβρουάριο του 2012 από την κυρίως τιμητική θέση του αρχηγού του κράτους έπειτα από κατηγορίες ότι δεχόταν χάρες από πλούσιους φίλους.

Είχε διοριστεί πρόεδρος τον Ιούλιο του 2010.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ