Θύμα «απόλυτης δικαστικής πλάνης» επαναλαμβάνει ότι έχει πέσει ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος σε νέο μήνυμά του από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, 45 ημέρες μετά τον εγκλεισμό του, αναρωτιέται: «Τι τελικά έκανα έτσι ώστε να αποφασίσει το Δικαστήριο να πεθάνω στην φυλακή;... Αυτά σκέφτομαι και δεν μπορεί να με πιάσει ο ύπνος».

Στην νέα επιστολή του, που δημοσιεύεται στο προσωπικό του blog, και τιτλοφορείται «Μου στέρησαν 45 ημέρες ζωής», ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναφέρεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου, ενώ τονίζει πως δεν μπορεί να κοιμηθεί τις νύχτες αναλογιζόμενος τι έκανε και «τιμωρήθηκε τόσο σκληρά». 
 
Υποστηρίζει, ότι το δικαστήριο τον καταδίκασε χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ δηλώνει ότι δεν γνώριζε τον υπάλληλο του δήμου που συνελήφθη για την υπεξαίρεση και αναφέρει ότι παρόλο που το όνομά του δεν βρισκόταν μεταξύ των εμπλεκομένων στον κατάλογο της οικονομικής επιθεωρήτριας, ο ίδιος βρέθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της συναυτουργίας.

Επιπλέον σχολιάζει ότι στο δικαστήριο δεν αποδείχτηκε η εναντίον του κατηγορία, αλλά τελικά άλλαξε η κατηγορία αρχικά σε ηθική αυτουργία και στη συνέχεια σε άμεση συνέργεια διά παραλείψεως. 

«Τι παράλειψη να κάνω ως δήμαρχος αφού δεν είχα κρατήσει για τον εαυτό μου καμία αρμοδιότητα σχετικά με τα οικονομικά του δήμου;» διερωτάται και δεν παραλείπει να σημειώσει ότι μετά την καταδίκη του έγινε γνωστό ότι 12 εκατομμύρια ευρώ παίχτηκαν στο Χρηματιστήριο από εμπλεκόμενη, στο θέμα, υπάλληλο του δήμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από