Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, δεν είναι στη λίστα των ξένων ηγετών που θα παραστούν στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, αποκαλύπτει βρετανική εφημερίδα.

Το αίτημα να μην είναι παρούσα κατατέθηκε στην κυβέρνηση από τα παιδιά της «Σιδηράς Κυρίας» και προφανέστατα έχει να κάνει με το ζήτημα των Νησιών Φόκλαντς.

Όπως μετέδωσαν Μέσα Ενημέρωσης της Αργεντινής δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ποιος θα κληθεί να εκπροσωπήσει την Αργεντινή στην κηδεία, η οποία θα γίνει στις 17 Απριλίου.

Βάσει πρωτοκόλλου, όλες οι χώρες με τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί «ομαλές σχέσεις» θα κληθούν να εκπροσωπηθούν στην κηδεία της πρώην πρωθυπουργού, η οποία θα γίνει με στρατιωτικές τιμές.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν είναι καθόλου δημοφιλής στη Αργεντινή, ιδιαίτερα μετά τη σύρραξη στο Νότιο Ατλαντικό και τη βύθιση του καταδρομικού ARA General Belgrano με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 323 ναύτες.

Το πλοίο βυθίστηκε στη διάρκεια του πολέμου των Φόκλαντς/Μαλβίνας, το 1982, ωστόσο, τα γεγονότα σχετικά με εκείνο το περιστατικό εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να διχάζουν.

Το πλοίο κινείτο εκτός της ζώνης αποκλεισμού, την οποία είχαν ορίσει οι Βρετανοί γύρω από τα Νησιά, κατά συνέπεια δεν υπήρχε λόγος να χτυπηθεί.

Όμως, η Θάτσερ επέμεινε ότι το πλοίο απειλούσε την ασφάλεια των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας της, κατά συνέπεια ήταν ορθή η απόφαση.

Η Κριστίνα Φερνάντες δεν είναι καθόλου αγαπητή ούτε στους κατοίκους των Νησιών, οι οποίοι πρόσφατα ψήφιζαν με ποσοστό σχεδόν 100% την παραμονή τους υπό βρετανική κυριαρχία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από