Απέναντι σε μία μεγάλη πρόκληση της καριέρας του βρίσκεται ο Γιάννης Βονόρτας, που ανακατεύει την τράπουλα ώστε να βρει τα σωστά χαρτιά για το ντέρμπι της Κυριακής (14/4) με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι το ντέρμπι αιωνίων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στις τάξεις των οπαδών, εκτός από τη βαθμολογική που έχει για τους Πράσινους και θέλει να κάνει το καλύτερο- δυνατό. Ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, όμως πιστεύει στην ομάδα και περιμένει ένα πιο βελτιωμένο πρόσωπο κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτή η άποψή του ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι Πράσινοι φέτος στα ντέρμπι βγάζουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και γενικά έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ποιες έιναι όμως οι δοκιμές που έκανε ο Γιάννης Βονόρτας;

Κατ’ αρχήν δοκίμασε και διαφορετικό σχήμα από το 4-3-3, δηλαδή το 4-5-1 δείχνοντας ότι σκέφτεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με συμπαγές κέντρο και τον Τοτσέ ή τον Φιγκερόα αιχμή του δόρατος. Δεν υπολογίζει τον Χάρη Μαυρία ο οποίος είναι τραυματίας, ωστόσο έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ επιστρέφουν και οι Μπουμσόνγκ, Σο που εξέτισαν τις ποινές τους.

Τα διλήμματα του Βονόρτα έχουν να κάνουν με: τη θέση του αριστερού μπακ, όπου δοκίμασε εκτός από τον Χουχούμη και τον Μαρίνο. Αριστερού χαφ, όπου θέση διεκδικούν οι Μπαρμπαρούσης, Εσπάρθα και Ντίνας, αλλά και του σέντερ μπακ: όπου πρέπει να επιλέξει μεταξύ των Πίντο, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλου, ποιόν θα αφήσει εκτός 11άδας. Φαίνεται ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος με τον Σισόκο στον άξονα και τον δοκίμασε δεξί χαφ. Σε ό,τι αφορά στην επίθεση στην προπόνηση της Πέμπτης έβαλε βασικό τον Τοτσέ και έβαλε αλλαγή τον Φιγκερόα.