Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, τα επτά άτομα που συνελήφθησαν την Τετάρτη για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συμφοιτητές των συλληφθέντων για συμπαράσταση, ενώ υπήρχαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Οι επτά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, όπου, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, τους απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες, οι τρεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και μία κακουργηματικού, που αφορά στο νόμο 189, περί διατάραξης κοινής ειρήνης με καλυμμένο πρόσωπο.

Οι συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση για ένα 24ωρο στην Ασφάλεια Πειραιά και αύριο, Παρασκευή θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να καταθέσουν το υπόμνημά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεσημέρι της Τετάρτης, ομάδα περίπου 40 ατόμων κρατώντας λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες, εισέβαλαν απρόκλητα στο χώρο του ιδρύματος στη διάρκεια εκδήλωσης φοιτητικής παράταξης, προκαλώντας φθορές ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο φοιτητές, 19 και 21 ετών.