Πρόωρο ρουμελιώτικο Πάσχα κάνουν στη Λαμία με την ιστορική πρόκριση του τοπικού Νηρέα στο φάιναλ φορ του κυπέλλου στο πόλο, που μάλιστα θα φιλοξενηθεί στην έδρα του !

Αν και ομάδα της Α2, ο Νηρέας έδειξε ότι έχει θέση στην Α1, αφού απέκλεισε τον Πανιώνιο (8-6) την Τετάρτη και δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης.

Είχε προηγηθεί βέβαια μια ακόμα έκπληξη, από το δυνατό Αργοστόλι, που επίσης εξασφάλισε για πρώτη φορά πρόκριση στο φάιναλ φορ αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό (6-5).

Ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής στη «ναυμαχία» της Χίου (12-10) ενώ η Βουλιαγμένη είχε εύκολο έργο στην Ηλιούπολη (11-6)

Η κλήρωση των ζευγαριών των ημιτελικών για το φάιναλ φορ που θα γίνει στη Λαμία, θα γίνει την Τετάρτη (17/4) στα γραφεία της ΚΟΕ.

Αναλυτικά οι προημιτελικοί:

ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 8-6

Ο θεός της Θάλασσας, ο Νηρέας (προυπήρχε σύμφωνα με τη μυθολογία του Ποσειδώνα) είχε την τάση να ανακατεύει τα νερά. Ο τοπικός Νηρέας στη Λαμία τάραξε λοιπόν για τα καλά τα νερά του ελληνικού πόλο και έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα της Α2 που προκρίθησε σε φάιναλ φορ, το οποίο μάλιστα θα το φιλοξενήσει. Ο Πανιώνιος μπορεί να ήταν στα χαρτιά το φαβορί, αλλά οι Λαμιώτες έδειξαν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Προηγήθηκαν 6-2 στο ημίχρονο και 8-3 στα τέλη της τρίτης περιόδου μετατρέποντας το παιχνίδι σε μια γιορτή για την πόλη, που περιμένει πλέον το φάιναλ φορ (17 και 18 Μαϊου) για να αποθεώσει εκ νέους τους τοπικούς ήρωές της.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-1, 2-1, 2-1, 0-3

ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (Κώστας Λούδης): Φλέγκας, Εμμανουηλίδης Β., Σαλπαδήμας, Κοκκινάκης 1, Χατζηθεοδώρου 2, Εμμανουηλίδης Ι. 1, Μονιούδης 2, Μαρούλης, Πασλής, Κρεμήλας, Χατζής 2, Κωνσταντουδάκης, Πουλής, Παπαδημητρίου, Παπαγρηγορίου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλέκος Βάσσος): Τζωρτζάτος, Αναστασιάδης, Λύκαρης Λ., 1, Κοτσιαλής Χρ., Θωμάκος, Τζαμαντάκης, Φούτρης, Σάκιτς 1, Αλβέρτης 2, Φωτίου, Αλεξάκης, Γαβαλάς Γ. 1, Γαρταγάνης, Καρακάσης 1, Κουκής.

ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 6-5

Πέρυσι είχε χάσει (με παράπονα διότι η κλήρωση είχε επαναληφθεί) την πρόκριση στο φάιναλ φορ που έγινε στην πόλη του. Εφέτος δεν μπορούσε να χάσει τη νέα ευκαιρία. Ο λόγος για το Αργοστόλι που αν και έπαιζε στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Κουρλιάφτης έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (5-4) τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Την ώρα που η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο, ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας της Κεφαλονιάς εφέτος, ο Βαγγέλης Δουδέσης την πήρε από το χέρι και την έστειλε στο φάιναλ φορ, αρχικά ισοφαρίζοντας με πέναλτι (1.47 πριν το τέλος) και στη συνέχεια πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ πρόκρισης στα 35’’.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την τελευταία επίθεση με παίκτη παραπάνω και η έκπληξη ολοκληρώθηκε. Καθοριστική και η συμβολή του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Πλατίδη, ο οποίος απέκρουσε δυο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-2, 1-1, 0-1, 3-1

ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (Θόδωρος Ανδρεάκος):

Πλατίδης, Τρίκας, Μητρόπουλος, Στελάτος, Μπουλάς, Σαλάχας 2, Παπαδόπουλος, Κατσιγιάννης 1, Δουδέσης Π., Μπουρνάζος, Χαραλαμπόπουλος 1, Τραυλός, Δουδέσης Ε. 2, Ντότσικας, Λιγνός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός):

Λέντζος, Σιδέρης, Κόχειλας Ν. 1, Κουρλιάφτης 1, Δερμιτζάκης Δ., Παπαδόγκωνας 1, Αφρουδάκης Γ. 1, Κατσαούνης, Δερμιτζάκης Χρ. 1, Οικονομίδης, Βαγαζιάνος, Παρασκευόπουλος.

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-12

Εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του (ιδιαίτερα μετά το 8-8 στα μέσα της τρίτης περιόδου) και την εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Ισπανός Μάγιαρακ ο Ολυμπιακός δεν «κόλλησε» στο νησί της μαστίχας και πήρε την πρόκριση για το φάιναλ φορ περνώντας νικηφόρα μετά από δύο χρόνια από το Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 3-4, 3-4, 1-2

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Μπελέγρης): Καραμπέτσος, Μιράλης 4, Μιμίδης 1, Κατσουλάκης, Κόχειλας Ι., Θεοδωρόπουλος 2, Κανδιόγλου, Βιτέλας, Ντούλος, Φουντούλης Γιώρ., Μπεριστιάνος 1, Γαβαλάς Ι. 1, Σαρρής, Σωτηριάνος, Χατζηκυριακάκης 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Μάζης, Καπότσης, Φουντούλης Ι., Ποντικέας, Μπλάνης 2, Ντόσκας 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Μάγιαρακ 4, Σχίζας 2, Φλώρος Χρ.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 6-11

Οι «Μπέμπηδες» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να προκριθούν στο φάιναλ φορ, περνώντας εύκολα από την Ηλιούπολη

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-4, 1-3, 2-4, 2-0

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Νίκος Καραμάνης): Εκιντζόγλου, Κοντογιώργος 1, Φαναριώτογλου, Οικονόμου, Καζάζης, Κουλεράκης 2, Αγγελίδης 1, Λάζαρης 2, Ξιάρχος, Κάρμαλης, Κολουβάς, Χαλιάσος, Παπαδογιάννης, Κοπελιάδης, Φωτόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης 3, Κομάντινα, Ελμισιάν, Βελώνιας, Αφρουδάκης Χρ. 3, Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 1, Τίγκας, Μαυρωτάς, Πρωτονοτάριος, Ποταμιάνος, Μασμανίδης 2.