Η 9η Απριλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης ως η ημέρα που παρατάχθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα (εναντίον της Γαλατάσαραϊ) με δέκα ξένους παίκτες και μόλις έναν Ισπανό: τον τερματοφύλακα Ντιέγκο Λόπεθ. Μάλιστα, αυτός ο αγώνας ταυτίστηκε με ήττα 3-2.

Το ευχάριστο για τη Ρεάλ από τη χθεσινή βραδιά είναι η πρόκριση που πήρε για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, η οποία τη στέλνει στην κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν, αλλά και το γεγονός ότι κάθε φορά που ο Μουρίνιο αποκλείει ομάδα στην οποία παίζει ο Ντρογκμπά κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως υπενθύμισε με νόημα ο Πορτογάλος.
Συνεπής Ρονάλντο

Ο μόνος που αισθάνθηκε πασάς στην Πόλη από τους Μερένγκες ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος πέτυχε και τα δύο γκολ της Ρεάλ φτάνοντας τα 11 φέτος στη διοργάνωση (είναι πρώτος σκόρερ) και τα 50 σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ξεπερνώντας τον ζωντανό μύθο της Βασίλισσας, Αλφρέδο ντι Στέφανο, ο οποίος παρεμπιπτόντως ένιωσε χθες αδιαθεσία και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Η Γαλατάσαραϊ τρόμαξε τη Ρεάλ, η οποία, αν και προηγήθηκε μόλις στο 7′, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1 στο 72′ με εντυπωσιακά γκολ των Εμπουε (57′), Σνάιντερ (70′) και Ντρογκμπά (72′).
«Αυτό το παιχνίδι πρέπει να μας γίνει παράδειγμα για το μέλλον. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να σκορπάς τις ευκαιρίες. Μας έκαναν δύσκολη τη ζωή, αλλά στην πραγματικότητα εμείς ήμασταν που κάναμε περίπλοκα τα πράγματα», υπογράμμισε ο Ρονάλντο, ο οποίος δεν έκρυψε την αγωνία του για τον αντίπαλο της Ρεάλ στα ημιτελικά, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η Μπαρτσελόνα αν αποκλείσει απόψε την Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε προημιτελική φάση ισοφάρισε το ρεκόρ του φίλου του Αλεξ Φέργκιουσον με επτά παρουσίες στα ημιτελικά. Είναι ταυτόχρονα η τρίτη σερί πρόκριση στις «4» με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όπως όλα δείχνουν και η τελευταία.
Ο γερμανός δημοσιογράφος Ραφαέλ Χόνινγκσταϊν έγραψε χθες στο twitter πως δύο διαφορετικές πηγές του, ένας μάνατζερ και ένα στέλεχος χορηγού της Τσέλσι, του επιβεβαίωσαν πως ο Μουρίνιο έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του τη νέα σεζόν στους Μπλε.
Ιππότης

Ο ιδιόρρυθμος Πορτογάλος που αρέσκεται να δημιουργεί ένα κλίμα μυστηρίου γύρω του, επισκέφθηκε τα αποδυτήρια της τουρκικής ομάδας για να συγχαρεί τον Φατίχ Τερίμ και τους παίκτες του, ενώ είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τους Ντρογκμπά και Σνάιντερ, με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων εμφανώς ικανοποιημένος, σημειώνοντας: «Δεν είχα χρόνο να γίνω νευρικός (σ.σ.: εννοεί μετά το 3-1). Η Γαλατάσαραϊ δεν έπαιζε με 11 αλλά με 50.000 ανθρώπους. Σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι μπορούσαμε να χάσουμε τα πάντα, αλλά τίποτα να κερδίσουμε».
Η Ρεάλ πάντως φτάνει πληγωμένη στα ημιτελικά καθώς χθες έχασε τον Αλβάρο Αρμπελόα που δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες στο 89′ και στο 90′ και τον Εσιέν που υπέστη θλάση.