Κλειδί στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού αναμένεται να αποδειχτεί ο έμπειρος ισπανός μεσοεπιθετικός Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ διαπίστωσε ότι ο 31χρονος Ισπανός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια (στα περισσότερα έχει αγωνιστεί ως αλλαγή) και ετοιμάζεται να του δώσει φανέλα βασικού στο ντέρμπι γοήτρου με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Φουστέρ είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 2,5 μήνες λόγω θλάσης.

Επέστρεψε στο ματς με την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή. Στη συνέχεια πήρε μέρος στα τέσσερα συνεχόμενα ματς με Γιάννινα (Κύπελλο), Κέρκυρα, ΠΑΟΚ, Πλατανιά (πρωτάθλημα).

Μόνο στη συνάντηση με την Κέρκυρα ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Στο τελευταίο ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά, οι Φουστέρ, Ιμπαγάσα μπήκαν αλλαγή στο 57΄ και άλλαξαν την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός σημείωσε το δεύτερο γκολ των πρωταθλητών αγωνιζόμενος στην πτέρυγα στη θέση του Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο Μίτσελ θα χρησιμοποιήσει στα άκρα τον Τζαμέλ Αμπτούν ο οποίος είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του Ολυμπιακού.

Για την άλλη θέση, ο ισπανός κόουτς δεν είναι διατεθειμένος να προτιμήσει τα νιάτα (Βλαχοδήμο ή Φετφατζίδη) και φαίνεται ότι θα πάει στη λύση του έμπειρου Φουστέρ.

Ο ισπανός μεσοεπιθετικός είναι δοκιμασμένη λύση και εκτός σοβαρού απροόπτου ο 50χρονος τεχνικός θα του εμπιστευτεί θέση στην ενδεκάδα.

Ο Μίτσελ έχει δώσει ευκαιρίες στους Βλαχοδήμο, Φετφατζίδη και θα συνεχίσει να τους στηρίζει. Τι περιμένει από τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές; Να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά. Το ζητούμενο είναι η απόδοση τους να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και να έχει διάρκεια.

Ο Φουστέρ έχει λοιπόν προβάδισμα για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα καθώς ο Μίτσελ πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες λόγω φορμαρίσματος και πείρας.

Ο Τζόναθαν Ντος Σάντος λέει όχι στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα fichajes.net ο μεξικανός μέσος προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία και απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού. Πάντως ο ατζέντης του, Βιθέντε Μόντες υποστήριξε πως η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος της σεζόν.

Το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα(αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα)και ο εκπρόσωπος του εξετάζει τις προτάσεις ομάδων από την Πριμέρα Ντιβισιόν μεταξύ των οποίων της Ρεάλ Μπέτις.

Στο πρόγραμμα των προπονήσεων μπήκαν οι Μανιάτης, Παπαδόπουλος. Ο πρώτος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στον προσαγωγό και ο διεθνής στόπερ ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο γόνατο.

Στην προπόνηση οι Ερυθρόλευκοι δούλεψαν στο κομμάτι της κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ έκαναν και ασκήσεις τακτικής. Στη συνέχεια, έπαιξαν οικογενειακό δίτερμα.