Δεν καλύφθηκαν από το υπόμνημα του πρώην Πρωθυπουργού και τα μέλη της Προανακριτικής για την λίστα Λαγκάρντ τον καλούν να καταθέσει.

Με 8 ψήφους υπέρ και μία κατά (του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Ρήγα) η επιτροπή αποφάσισε να στείλει επίσημο αίτημα – πρόσκληση ώστε ο πρώην Πρωθυπουργός να έρθει για να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική επιτροπή την Τρίτη στις 18:30.

Το θέμα τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Ελληνες που έκριναν ότι το υπόμνημα το οποίο κατέθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός δεν ήταν επαρκές.

Το υπερψήφισαν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ δεν ήταν παρόντες.

Τώρα αναμένεται η απάντηση του κ. Παπανδρέου. Εάν επιμείνει στην αρχική του θέση ότι δεν έχει να προσθέσει οτιδήποτε παραπάνω και ότι τα λέει όλα στο υπόμνημά του, τότε δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα βίαιης προσαγωγής του. Για να συμβεί φυσικά αυτό θα πρέπει πρώτα η ίδια η Βουλή να του άρει την ασυλία.

Σημειώνεται ότι από τη Νέα Δημοκρατία μετέχουν πέντε βουλευτές στην Προανακριτική, από τον ΣΥΡΙΖΑ τρεις, από το ΠΑΣΟΚ ένας, από το ΚΚΕ ένας, από τους ΑΝΕΛ ένας και από την Χρυσή Αυγή ένας βουλευτής.