«Ο μεγαλύτερος όλεθρος είναι η παραμονή στο ακριβό ευρώ», δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι προτιμά τα εθνικό νόμισμα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στη ματαίωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank τονίζοντας ότι «αργήσαμε πολύ» εξηγώντας ότι «δεν κάνουμε εμείς κουμάντο και είναι φανερό αυτό».

Όπως ,είπε, η κυβέρνηση αποφάσισε τη συγχώνευση των δυο τραπεζών και έρχονται τα «αφεντικά» και λένε «όχι».

«Αφελληνίζεται η ελληνική οικονομική πολιτική, δεν έχουμε νόμισμα, τώρα δεν έχουμε τράπεζες, χάνουμε τα πάντα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η τρόικα επιβάλλει τις απαιτήσεις της στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά «σου λένε “αυτό είναι το παίρνεις και φεύγεις”. Και αυτό θα συνεχιστεί όσο θα μπαίνουμε πιο πολύ στα γρανάζια τους».

Ερωτηθείς σχετικά για τον εάν ο Πρωθυπουργός υπηρετεί την πολιτική της «μη διαπραγμάτευσης», είπε ότι «την υπηρέτησε για να γίνει Πρωθυπουργός και έχουν αρχίσει μέσα του φυγόκεντρες δυνάμεις».

Σημείωσε, δε, ότι ο κ. Σαμαράς «άλλα πίστευε και άλλα είχε στο μυαλό του, αλλά αναγκάστηκε να τα υπηρετήσει, προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση γα το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ είπε ότι «δεν είναι κάτι που με θέλγει. Δεν είναι κάτι που θα μου άρεσε να κάνω».

Τέλος, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «ένα φαινόμενα πολιτικού εκφυλισμού». Σημείωσε, δε, ότι «κάποια στιγμή που ο κόσμος θα συνέλθει από το σοκ, θα αντιληφθεί ότι δεν έχει ακούσει πολιτική πρόταση, γιατί δεν υπάρχει. Μπράτσο βλέπει μόνο».