Το ντοκιμαντέρ «Crossfire Hurricane» για την ιστορία των ζωντανών θρύλων της ροκ, Rolling Stones, θα προβληθεί στο τέλος του Απριλίου σε περίπου 300 κινηματογράφους με παράλληλη διάθεση σε DVD και Blue Ray.

Το φιλμ, με αφορμή την περιοδεία για τα 50άχρονα της μπάντας, είναι η «επίσημη εκδοχή», όπως υπογραμμίζεται, της ιστορίας του γκρούπ στο οποίο καθένας από τους Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντ, Ρονι Γούντ, Τσάρλι Γουάτς και Ντάριλ Τζόουνς, μιλά με ειλικρίνεια, κοιτώντας «κατάματα» την κάμερα.

«Θα μπορούσαμε να το είχαμε στήσει όπως οι Beatles, σαν σίριαλ, αλλά ο Μικ ήθελε μια διαφορετική δουλειά, κάπως ανορθόδοξη. Δεν ήθελε να είναι μια επετειακή ταινία ούτε ένα φιλμ αναμνήσεων», λέει ο σκηνοθέτης Μπρετ Μόργκεν.

Ο Μόργκεν εναρμονίστηκε με την επιθυμία του Τζάγκερ και δόμισε ένα φιλμ – γεμάτο μουσικές των Rolling Stones – που τουλάχιστον στα πρώτα 15 λεπτά δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για πειραματική ταινία.

Ο σκηνοθέτης αξιοποίησε ακυκλοφόρητο οπτικοακουστικό υλικό της θρυλικής μπάντας και καλύπτει με ταχύτητα τα τελευταία 30 χρόνια.

«Θα ήταν ανέφικτο να συμπεριλάβω τα πάντα μέσα σε δύο ώρες», εξηγεί ο Μόργκεν. «Εάν έπρεπε να επιλέξω θα διάλεγα την πρώτη 20ετία του συγκροτήματος κατά την οποία οι Stones, με εξαιρετική αθωότητα, έφτασα να γίνουν αυτοί που και σήμερα είναι».

Ωστόσο εστίασε στην – καθοριστική – δεκαετία που ορίζουν δύο συλλήψεις. «Εξέτασα την χρονική περίοδο από τη σύλληψη των Τζάγκερ και Ρίτσαρντ το ’67 έως τη σύλληψη του Κιθ στον Καναδά το ‘77 φέρνοντας τη μπάντα στα πρόθυρα της διάλυσης αλλά τελικά ακολούθησε πορεία απεξάρτησης από ουσίες και έβαλε σε νέα τροχιά τους Stones.

»Ήταν η περίοδος που έπαψαν να υποδύονται τα κακά παιδιά της ροκ και μεταμορφώθηκαν σε κατ΄ουσία κακά παιδιά, ενώ ο Κιθ έπαψε να υποδύεται τον κακό, αφού ήταν κακός».

Στο μεταξύ τα εισιτήρια για τη δεύτερη συναυλία των Rolling Stones στο Χάιντ Πάρκ στις 6 Ιουλίου, έγιναν ανάρπαστα.

Χρειάστηκαν λιγότερο από 300 δευτερόλεπτα για να εξαφανιστούν και τα 65.000 εισιτήρια παρότι πωλούνταν προς 95 λίρες έκαστο (ή 112 ευρώ). Η αστραπιαία αγορά τους ανάγκασε συγκρότημα και διοργανωτές να προσθέσουν μια ακόμη εμφάνιση στις 13 Ιουλίου και τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τις 09.00 της προηγούμενης μέρας.