Σε καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν κινείσαι τόσο αργά σε ώρες αιχμής, όπως στη Μόσχα. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συστημάτων πλοήγησης, TomTom, τα κυκλοφοριακά εμφράγματα απαιτούν γερά νεύρα από τους οδηγούς στους δρόμους της ρώσικης πρωτεύουσας, καθώς αυξάνουν τον χρόνο της διαδρομής κατά μέσο όρο 66% σε σχέση με τις ώρες όπου ελεύθερης ροής της κυκλοφορίας. Όταν μάλιστα μετακινούνται σε ώρες αιχμής, τότε υπερδιπλασιάζεται ο απαιτούμενος χρόνος, δηλαδή αντί για π.χ. μία ώρα χρειάζονται λίγο περισσότερες από δύο!

Δεύτερη στη λίστα των πόλεων με τα μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα είναι η Κωνσταντινούπολη, όπου ο μέσος πρόσθετος χρόνος φτάνει το 55% συγκριτικά με εκείνον που απαιτείται, όταν είναι άδειοι οι δρόμοι. Τρίτη πόλη είναι η Βαρσοβία με 42% επιπλέον χρόνο, τέταρτη η Μασσαλία με 40% και πέμπτη το Παλέρμο με 39%. Την δεκάδα συμπληρώνουν η Στουτγκάρδη, το Παρίσι και η Ρώμη (+33% πρόσθετος χρόνος), όπως επίσης το Αμβούργο και οι Βρυξέλλες με 32% μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής από το κανονικό.

Η έρευνα της εταιρείας TomTom περιλαμβάνει 161 πόλεις σε όλον τον κόσμο και τα αποτελέσματα προέκυψαν από την επεξεργασία έξι δισεκατομμυρίων στοιχείων. Έτσι δημιουργήθηκε ένας «δείκτης μποτιλιαρίσματος» με ποσοστά σύγκρισης των χρόνων μετακίνησης, όταν επικρατεί υψηλή ροή κυκλοφορίας και όταν είναι ελεύθεροι οι δρόμοι.