Με γραπτή παρέμβαση στην ηλεκτρονική του σελίδα, ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός Μπέπε Γκρίλο παραλληλίζει την κατάσταση της χώρας μας με εκείνη της Ιταλίας.

«Η Ιταλία δεν θα έχει το τέλος της Κύπρου αλλά μπορεί να έχει το τέλος της Ελλάδας», αναφέρει ο επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων».

Πιο αναλυτικά, ο Μπέπε Γκρίλο γράφει: «τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο διαψεύδουν για μία ακόμη φορά αυτά που υποστηρίζουν οι ιταλικές τράπεζες, οι δημοσιογράφοι, που μιλούν άσκοπα για καταπολέμηση του ρευστού χρήματος, σαν να πρόκειται για υπεράσπιση του πολιτισμού».

Σύμφωνα με τον Γκρίλο «πρόκειται για ψεύδη, διότι κανένα άλλο μέσο πληρωμής δεν προσφέρει ίδια προστασία και εγγυήσεις σε ότι αφορά τη δυνατότητα διάθεσης όπως το ρευστό χρήμα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έστειλε στην Κύπρο πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε χαρτονομίσματα, όχι σε πιστωτικές κάρτες».

Ο ιδρυτής του κινήματος «Πέντε Αστέρων» στην παρέμβασή του μέσω διαδικτύου, υπογραμμίζει επίσης ότι η «έκβαση της υπόθεσης στην Κύπρο επιβεβαίωσε την βούληση να προστατευθούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, που είναι και το όριο μέχρι το οποίο υπολογίζεται η περιορισμένης έκτασης αποταμίευση».

Κατά την άποψη του ιταλού πολιτικού, όμως, «σε περίπτωση πτώχευσης της Ιταλίας θα ήταν πολύ δύσκολο- αν όχι αδύνατον- να προστατευθούν όλες οι καταθέσεις των πολιτών μέχρι το ποσό αυτό, διότι είναι πάρα πολλές».

Σε σχέση με τις μελλοντικές εξελίξεις πάντως, ο Μπέπε Γκρίλο πιστεύει ότι «η Κύπρος είχε πολλές περισσότερες ομοιότητες με την Μάλτα ή με το Λουξεμβούργο απ΄ότι με την Ιταλία ή την Ισπανία».
 
Αντιθέτως, θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα κοινά σημεία με την Ελλάδα, τα οποία και εντοπίζει στο «πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, στην οικονομική κρίση και σε μια πολιτική τάξη που δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Ένα τέλος σαν και αυτό της Ελλάδας δεν επίκειται αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει, διότι είναι κάτι που εκ των πραγμάτων δεν αποκλείουν ούτε οι χρηματαγορές», καταλήγει ο αρχηγός του Κινήματος Cinque Stelle «Πέντε Αστέρων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από