Έντεκα παιδιά και μία γυναίκα σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Το ΝΑΤΟ όμως, διαψεύδει τους θανάτους και κάνει λόγο για τραυματισμούς.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά και αμερικανικά στρατεύματα, από τη μια πλευρά, και αντάρτες Ταλιμπάν από την άλλη, δήλωσαν προς το AFP δύο διαφορετικές πηγές.

«Δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν γυναίκες και παιδιά στο σπίτι. Οι Ταλιμπάν τα χρησιμοποίησαν σαν ασπίδες», εξήγησε πηγή των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Σιγκάλ, όπου πραγματοποιήθηκαν οι μάχες, 10 πτώματα παιδιών μεταφέρθηκαν από τους χωρικούς στο Ασάντ Αμπάντ, πρωτεύουσα της Κουνάρ, ενώ έξι γυναίκες εισήχθησαν στο επαρχιακό νοσοκομείο.

Δημοσιογράφος του Reuters μιλά για 11 νεκρά παιδιά και μεταφέρει μαρτυρίες και για μία νεκρή γυναίκα.

Πάντως σε ερώτηση του AFP, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ έδωσε διαφορετική εκδοχή. Διευκρίνισε πως «μέχρι 10 γυναίκες και παιδιά τραυματίστηκαν, αλλά δεν σκοτώθηκαν» κατά την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πολύ ασταθή επαρχία Κουνάρ.

Στο ίδιο επεισόδιο σκοτώθηκαν και έξι Ταλιμπάν, εκ των οποίων δύο φέρονται να είναι ηγετικά πρόσωπα σε τοπικό επίπεδο.

Ο Αμπντουλκαχάρ Μπάλχι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, εξέφρασε στο Twitter τη λύπη του για το θάνατο «των 22 αθώων αμάχων οι οποίοι έγιναν μάρτυρες εξαιτίας ενός βομβαρδισμού από τους αμερικανούς τρομοκράτες και το ΝΑΤΟ» και από τους οποίους «15 ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από