Κάποτε ο Γιώργος Καραγκούνης μιλούσε μόνο για ποδόσφαιρο στις συνεντεύξεις του. Για το πώς σκόραρε ενάντια στον Φαμπιέν Μπαρτέζ με τον Παναθηναϊκό ή πώς έφτασε η Εθνική Ελλάδας στον θρίαμβο της Λισαβώνας.

Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει, όπως εκμυστηρεύεται στον δημοσιογράφο Ντόμινικ Φάιφιλντ, της εφημερίδας «The Observer», καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να τον αφήσει ανεπηρέαστο.

«Είμαι πιο τυχερός από τους περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα, αλλά όταν βλέπεις ότι οι φίλοι σου δεν χαμογελούν πια, ότι δεν τους φτάνουν τα χρήματα για να φροντίσουν τις οικογένειές τους, να αγοράσουν τρόφιμα από το σουπερμάρκετ… Δεν μπορείς να ζεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξέροντας ότι πίσω στην πατρίδα σου, δίνουν αγώνα. Είναι εκεί συνέχεια, στο μυαλό σου, σε παιδεύει, δεν μπορείς να το ξεχάσεις», λέει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Φούλαμ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

«Όλοι οι παίκτες της Εθνικής το αισθανθήκαμε πριν το περασμένο Euro. Όλοι ήθελαν απεγνωσμένα να τα καταφέρουμε.Έπρεπε να κάνουμε τον κόσμο να αισθανθεί καλύτερα, να του δώσουμε λίγη χαρά, ένα χαμόγελο. Η νίκη επί της Ρωσίας ήταν διπλή για εμάς. Κάναμε κάτι για την Ελλάδα, κάναμε τον κόσμο ευτυχισμένο. Αυτό ήταν για εμάς το πιο σημαντικό».

Ο Καραγκούνης μιλάει και για το ματς που ακολούθησε με τη Γερμανία, στο οποίο δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας. «Ηταν πολιτικά φορτισμένο. Ήταν το όνειρό μου να παίξουμε με τους Γερμανούς στο Euro λόγω της κατάστασης, αλλά δυστυχώς μία κίτρινη κάρτα στο ματς με τη Ρωσία μου στέρησε τη συμμετοχή. Έχασα το μυαλό μου όταν είδα την κίτρινη κάρτα. Και ήταν πολύ δύσκολο να μην μπορώ να παίξω».

Όσο για την παρουσία του στην Αγγλία τους τελευταίους επτά μήνες, ο Καραγκούνης δηλώνει απόλυτα ικανοποιμένος. «Μου αρέσει πολύ εδώ, οι συνθήκες, οι εγκαταστάσεις, δεν υπάρχει πίεση. Αυτή η απλότητα είναι πολύ αναζωογονητική. Έτσι είναι το σωστό ποδόσφαιρο. Απολαμβάνω τη ζωή. Αυτό κάνω, αυτό έκανα πάντα και οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν την προσπάθειά μου. Αυτοί οι επτά μήνες είναι μία υπέροχη εμπειρία».