Τους «αιώνιους» φοιτητές που θα χάσουν από το ερχόμενο έτος τη φοιτητική ιδιότητα έβαλαν μπροστά οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, οι οποίοι στην 72η τακτική Σύνοδό τους ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η αυτοδίκαιη διαγραφή όσων έχουν υπερβεί κατά πολύ τα κανονικά έτη φοίτησης, γιατί θα πρέπει να διαγραφεί ο ένας στους τρεις σημερινούς φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

«Η Σύνοδος επαναλαμβάνει την διαφωνία της στην αυτοδίκαιη διαγραφή που παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα των ενδιαφερομένων και δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι αφορά στο 1/3 των φοιτούντων. Απαιτούνται άμεσες μεταβατικές ρυθμίσεις», τόνισαν σε ανακοίνωση της Συνόδου τους.

Οι πρυτάνεις, που εξακολουθούν να αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου, διαπίστωσαν επίσης, για μια ακόμη φορά, «αδυναμία ακόμη και της στοιχειώδους λειτουργίας και απορρύθμιση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου» κυρίως λόγω της υποχρηματοδότησης, ενώ έκαναν λόγο για σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ αφενός των Πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου και αφετέρου των νεοεκλεγέντων Συμβουλίων των Ιδρυμάτων, και ζήτησαν τροποποίηση του νόμου ως προς το ζήτημα αυτό.

* Σύμφωνα με τον νόμο-πλαίσιο, από το 2014 χάνουν αυτοδικαίως τη φοιτητική τους ιδιότητα όσοι στο τέλος του 2012 συμπλήρωσαν φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του διπλάσιου αριθμού εξαμήνων απ' όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, προσαυξανόμενης κατά δύο εξάμηνα. Αυτό σημαίνει ότι διαγράφονται όσοι πέρυσι συμπλήρωσαν 9 η περισσότερα έτη (σ.σ. για 4ετείς σπουδές) δηλαδή έχουν εισαχθεί το 2003-2004 ή και νωρίτερα.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ