Ο πρώην επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Δημοκρατίας της Γουινέας-Μπισάου, ναύαρχος Χοσέ Αμέρικο Μπούμπο Να Τσούτο συνελήφθη ενώ έπλεε με το γιοτ του στον ανατολικό Ατλαντικό και αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως, κοκαΐνης.

Ο Να Τσούτο, που θεωρείται βαρόνος της κοκαΐνης στην περιοχή των ακτών της Λατινικής Αμερικής μεταφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη για να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, όπου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση με άλλους πέντε κατηγορουμένους που βρίσκονταν πάνω στο γιοτ του, με σημαία Παναμά, όταν συνελήφθη.

Η Δημοκρατία της Γουινέας-Μπισάου, με ρεκόρ πραξικοπημάτων, θεωρείται από τις ΗΠΑ «ναρκο-κρατίδιο» που χρησιμοποιεί συχνά τις αρχές και κυρίως τους επικεφαλής και τους αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεών της για τη διακίνηση και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.   

Στη δράση των εμπόρων ναρκωτικών , πέραν της έλλειψης θεσμών και της εκτεταμένης διαφθοράς, βοηθά και η γεωγραφική θέση της χώρας αλλά και οι ακτογραμμή της που διαθέτει ιδανικές κρυψώνες για τους βαρόνους της κοκαΐνης.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ