Πέντε Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σε μια πόλη κοντά στο Κάιρο.

Τέσσερις χριστιανοί και ένας μουσουλμάνος σκοτώθηκαν όταν μέλη των δύο κοινοτήτων άρχισαν να πυροβολούν εναντίον αλλήλων στο Χούσους, έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, δήλωσαν πηγές των δυνάμεων Ασφαλείας, που έκαναν γνωστό το συμβάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βία ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν μια ομάδα παιδιών χριστιανών σχεδίασε σκίτσα πάνω σε τοίχο ενός μουσουλμανικού θρησκευτικού ινστιτούτου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι τέσσερις.

Μετά την ανατροπή το 2011 του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τα βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν αυξηθεί στην Αίγυπτο. Η χώρα έχει πληθυσμό 83 εκατομμυρίων ανθρώπων στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι. Οι χριστιανοί κόπτες αποτελούν περίπου το 10%. Η ανατροπή του Μουμπάρακ έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία δράσης στους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές, οι οποίοι ήταν θύματα καταστολής στη διάρκεια της εξουσίας του.