Είναι 83 ετών και παραμένει η βασίλισσα της αμερικανικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Ομως τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φήμες ότι η Μπάρμπαρα Ουόλτερς, η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ, που πήρε συνεντεύξεις από προέδρους και τυράννους και άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες δημοσιογράφους στη μικρή οθόνη, έχει αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος του χρόνου. Το πότε θα το ανακοινώσει δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά οι φήμες θέλουν αυτό να γίνεται μέσα στον Μάιο. Είναι όμως σίγουρο το πού θα το ανακοινώσει. Το είπε μάλιστα η ίδια: «Συζητείται πολύ τον τελευταίο καιρό ότι θα παραιτηθώ από το ABC και νόμιζαν ότι θα το κάνω φεύγοντας από το σπίτι μου. Γι’ αυτό και κάθε μέρα με περιμένουν δεκάδες παπαράτσι. Ομως εάν και όταν έχω κάποια ανακοίνωση να κάνω, θα την κάνω από την εκπομπή μου, από το «View», και σας υπόσχομαι ότι οι παπαράτσι θα είναι οι τελευταίοι που θα το μάθουν», είπε, δίπλα από τη συμπαρουσιάστριά της Γούπι Γκόλντμπεργκ, στη διάρκεια της δημοφιλούς εκπομπής.

Πάντως όσοι ξέρουν λένε ότι ήδη ετοιμάζεται ένα αφιέρωμα-αναδρομή στην καριέρα της δημοσιογράφου, που ξεκίνησε το 1976 πρώτα από το NBC, στο οποίο ήταν συμπαρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής «Today», και συνεχίστηκε στο ABC, δίκτυο με το οποίο έχει «ισόβιο συμβόλαιο».

Ακόμη και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα αντέδρασε στην είδηση ότι η Ουόλτερς θα αποχωρήσει τον επόμενο χρόνο και δήλωσε ότι η διάσημη παρουσιάστρια «μπορεί να πάρει ό,τι θέλει από τον Λευκό Οίκο». Η Ουόλτερς ήταν γνωστή επειδή «έκλεβε» διάφορα αναμνηστικά, όπως χαρτοπετσέτες ή κουτάλια, από τον Λευκό Οίκο και τα επεδείκνυε αργότερα στους τηλεθεατές. Η δημοσιογράφος απάντησε από την εκπομπή της γελώντας, λέγοντας ότι «δεν κλέβω, δανείζομαι. Και όταν η Μισέλ Ομπάμα δεν είναι πλέον Πρώτη Κυρία θα της επιστρέψω τις χαρτοπετσέτες».

Το 2010 η Ουόλτερς είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, ενώ πέρυσι έπεσε και έσπασε το πόδι της στη διάρκεια δεξίωσης στο σπίτι του βρετανού πρέσβη στην Ουάσιγκτον. Λίγο αργότερα έπαθε ευλογιά, από την οποία ανάρρωσε, για να επιστρέψει στα τηλεοπτικά στούντιο.

Οι συνεντεύξεις. Η γεννημένη στη Βοστώνη δημοσιογράφος είναι διάσημη για τις συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από τις οποίες συχνά έβγαζε ειδήσεις. Τον Νοέμβριο του 1977 πήρε κοινή συνέντευξη από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μεναχέμ Μπέγκιν, ενώ έχει συνομιλήσει με ηγέτες όπως οι Ρώσοι Μπορίς Γέλτσιν και Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Κινέζος Ζιανγκ Ζεμίν, η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Φιντέλ Κάστρο, η Ιντιρα Γκάντι, ο Μουαμάρ Καντάφι, ο Ούγκο Τσάβεζ αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Μάικλ Τσάκσον, η Κάθριν Χέπμπορν και ο Λόρενς Ολίβιε. Η συνέντευξή της με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα ήταν εκείνη με τη Μόνικα Λιουίνσκι τον Μάρτιο του 1999, την οποία είχαν παρακολουθήσει 74 εκατομμύρια τηλεθεατές.