Μισό αιώνα τώρα, στο λαιμό του κάθονταν οι συναυλίες σε ανοικτό χώρο! «Δεν θέλω ειλικρινά να παίξω στο Γκλάστονμπερι, δεν θέλω να φυσάει και να παίρνει ο αέρας τα πιάτα από τα ντραμς», ομολογεί ο Τσάρλι Γουάτς.

Και αν μάλιστα τύχει και βρέξει; «Σκέτη φρίκη», όπως είχε πει και ο Μικ Τζάγκερ, ο οποίος αν μη τι άλλο κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες του 71χρονου ντράμερ των Rolling Stones.

Βρήκε και τα ‘πε ο Γουάτς στον Guardian. «Παιδιά, προτιμώ τα σαββατοκύριακα να παίζω με τζαζ γκρουπάκια, δεν μ’ αρέσει καθόλου να παίζουμε σε ανοικτούς χώρους. Στους άλλους αρέσει όμως», και έτσι η πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Rolling Stones στο φημισμένο μουσικό φεστιβάλ δεν θα ακυρωθεί.

Ας ξεφυσήξουν με ανακούφιση οι χιλιάδες φαν που θα βρεθούν κάτω από τη σκηνή του Γκλάστονμπερι. Το αίμα στο κεφάλι όμως θα ανέβει για εκείνους που θέλουν να δουν τους Rolling Stones στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, λίγο αργότερα στις 6 Ιουλίου: Το εισιτήριο θα κοστίζει 330 λίρες!

Η εξομολόγηση πάντως του Γουάτς φανερώνει αν μη τι άλλο γιατί η μπάντα σαρώνει εδώ και 50 χρόνια.

«Εντάξει ο Μικ είναι ο αρχηγός, ο Μικ δίνει το απόλυτο σόου, αλλά στη σκηνή δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε αν δεν είχε πίσω του τη μουσική μας να τον…κουρδίζει». Ο Γουάτς είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Μικ.

«Τον στηρίζουμε, και εμένα προσωπικά μου έμαθε πολλά για τη μουσική, τα τραγούδια τις μελωδίες». Αλλά αυτές οι υπαίθριες συναυλίες; «Παρακαλάτε να έχει ήλιοοο», έλεγε νωρίτερα στο BBC ο Τζάγγερ.

«Ρε σεις δεν θέλω να την πάθουμε όπως οι WHO με τη βροχή. Θα είναι απαίσιο»! «Κι εγώ θέλω να περνάω αλλιώς τα σαββατοκύριακά μου», ξαναλέει ο Γουάτς αλλά «όταν είσαι σε ένα γκρουπ κάνεις τα πάντα».

Την περασμένη φορά πάντως, «στο τσακ» ήταν ο ντράμερ να τους την κάνει. Ήταν το σόου για τα 50ά γενέθλια της μπάντας και οι Stones στη σκηνή του 02 Arena στο Λονδίνο.

«Σκέφτηκα να αφήσω το γκρουπ, να μην παίξω. Το θέμα είναι πως το 50% της παράστασης αφορούσε το σόου και το άλλο 50% τη μουσική. Αλλά εντάξει, βγήκε καλή δουλειά, άνετα και είχε πλάκα».

Πλάκα είχε και το άλλο που είπε! «Βασικά ποτέ δεν ήθελα να μετάσχω στους Stones όταν άρχιζαν πριν από 50 χρόνια τις περιοδείες στη Βρετανία. Περίμενα ότι θα έβρισκα μια άλλη δουλειά…»

Ο Μικ λοιπόν, κράτησε στην πιάτσα τη μπάντα όλα αυτά τα χρόνια. Και «οι ανόητες γέρικες κλανιές», όπως περιγράφει τους εαυτούς τους ο Γουάτς, τα δίνουν όλα για το σόου.

Το ότι οι Rolling Stones αξίζουν μαζί κοντά στα 700 εκατομμύρια δολάρια, είναι μάλλον το τελευταίο που θα σκεφτούν μόλις οι κιθάρες ξαναστριγγλίσουν σε λίγες μέρες στο Λος Άντζελες.