«Σύμβολο των αγώνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», χαρακτήρισε τον ναύαρχο Νίκο Παππά, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο άγγελμα του θανάτου του κυβερνήτη του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλους». Για την απώλεια του Νίκου Παππά δηλώσεις έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού ήταν η εξής:«Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς, ο Κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού “Βέλος” έφυγε από κοντά μας.Άφησε, όμως, απαράμιλλες παρακαταθήκες αγώνων και προσφοράς στην Πατρίδα μας.

Τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς.Έγινε, με την πρωταγωνιστική συμμετοχή του στο Κίνημα του Ναυτικού, σύμβολο των αγώνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.Κέρδισε, επάξια, εξέχουσα θέση στις σελίδες της νεότερης Ιστορίας μας.Κέρδισε το θαυμασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων.Η μνήμη του θα είναι αιώνια».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, τόνισε: «Ο θάνατος του Νίκου Παππά δεν σηματοδοτεί απώλεια. Σηματοδοτεί παρουσία και συνδέεται με τις πιο μεγάλες στιγμές των αγώνων για τη δημοκρατία και τότε και τώρα.Τιμούμε τον γενναίο αντιστασιακό, τον εμπνευσμένο ηγέτη του Πολεμικού Ναυτικού, τον υπηρέτη και υπερασπιστή της αξιοπρέπειας και της ευθύνης.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποκλίνεται με σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου, που στάθηκε όρθιος σε όλη του τη ζωή».

Για τον θάνατο του ναυάρχου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε: «Ο ναύαρχος Νίκος Παππάς συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την «ανταρσία του Βέλους». Αυτός και οι σύντροφοι του, έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνιζόμενοι για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας.