Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Μπαζ Λάχρμαν «Ο μεγάλος Γκάτσμπι» προσέφερε εκτός από μια μικρή γεύση για την εξέλιξη της ιστορίας και μια έκπληξη στην μουσική του επένδυση.

Το βασικό τραγούδι του φιλμ είναι η παλιότερη επιτυχία της Εϊμι Γουάινχαουζ «Back to black» σε μια άλλη εκδοχή που ερμηνεύει η Μπιγιονσέ.

Αν και πρόκειται για το ίδιο κομμάτι, η εκτέλεση της 31χρονης σταρ είναι εντελώς διαφορετική: ο ρυθμός του είναι αρκετά πιο αργός και η μελωδία πιο σύνθετη.

Την σύνθεση του soundtrack ανέλαβε ο σύζυγος της Μπιγιονσέ ράπερ Τζέι Ζ σε συνεργασία με το μουσικό παραγωγό The Bullits.

Ο Τζέι Ζ αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρότζεκτ τόνισε: «Μόλις μίλησα με τον Μπαζ και το Λεονάρντο (Ντι Κάπριο) κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εγχείρημα. Ο μεγάλος Γκάτσμπι είναι μια κλασική αμερικανική ιστορία μύησης στην υπερβολή, την παρακμή και την εξαπάτηση.

» Είναι μια ταινία ανοιχτή στους πειραματισμούς και σε πιο μοντέρνες προσεγγίσεις. Η φαντασία του Μπαζ έκανε το Μουλέν Ρουζ ένα αριστούργημα και στο Ρωμαίο και την Ιουλιέτα η μουσική είχε ένα εντελώς δικό της ύφος. Το όραμα της ταινίας και η σκηνοθεσία της έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να την κάνουν μια επική εμπειρία».

Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Τζορτζ Φιτζέραλντ του 1927. Η πλοκή του χτίζεται γύρω από τις περιπέτειες ενός νεαρού άνδρα στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1920 και τη μοίρα του που αλλάζει ριζικά όταν γνωρίζει τον αινιγματικό κύριο Γκάτσμπι.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Τόμπι Μαγκουάιρ.

Στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Μαΐου.