Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, πήρε θέση για το θέμα της βίας στα γήπεδα και στάθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση που δέχθηκεο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

«Τι να πω εγώ γι’ αυτό; Λένε ότι δεν το καταδίκασε η Λίγκα. Είναι αυτονόητο ότι το καταδικάζουμε. Είναι απόλυτα καταδικαστέα τέτοια φαινόμενα για τον Συνεταιρισμό. Με βάση την κοινή λογική που έχει ο μέσος Ελληνας, αυτά καταδικάζονται. Πέρα, φυσικά, από κάποιους που νομίζουν ότι το ξύλο είναι η λύση για οτιδήποτε. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠΣΑΤ. Μίλησα χθες αρκετή ώρα με τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ.Ποιές είναι οι λύσεις; Θέλετε να γράφετε σε αστυνομικό κλοιό; Ηταν βαριά και άστοχη έκφραση στην ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για συνενοχή. Να συλληφθούν όσοι τα κάνουν και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Ιδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φωτογράφοι. Ούτε κρύβουμε, ούτε κουκουλώνουμε, ούτε ξεσκεπάζουμε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε».

Και πρόσθεσε ο κ. Μώραλης, ο οποίος είναι και τέταρτο αντιπρόεδρος στον Ολυμπιακό: «Με την προηγούμενη ιδιότητά μου έχω επισκεφθεί όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Εχω δεχθεί πολλές επιθέσεις. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε. Κακώς στοχοποιούνται οι δημοσιογράφοι. Και στελέχη, όμως, στοχοποιούνται. Εγώ έχω οικογένεια και με λένε λαμόγιο και παραγκάρχη στις εφημερίδες. Με αυτά τα πράγματα κινδυνεύουμε και εγώ και η οικογένειά μου. Πρέπει να μιλήσουμε με τον ΠΣΑΤ. Οι ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν και τα δημοσιογραφικά, αλλά και τα επίσημα. Υπάρχουν ΠΑΕ που μπορούν να το κάνουν. Εχουμε δει πολλές φορές οπαδοί να κάνουν επιθέσεις στις ίδιες τις ομάδες τους. Δεν μπορώ να μπαίνω στα εσωτερικά των ΠΑΕ. Μιλάω σαν Λίγκα. Λέω για όσα μπορούμε να κάνουμε εμείς. Εμείς πρέπει να δούμε την αύξηση των μέτρων ασφαλεία. Πάντως, να μην νιώθετε ως οι πιο αδικημένοι. Εγώ δεν μπορώ να δω ένα παιχνίδι που δεν αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Είναι αδικία που δεν μπορώ να το κάνω αυτό, δεν μπορώ να δω το ντέρμπι Αρη -ΠΑΟΚ. Αυτή η κατάσταση είναι δύσκολα διαχειρίσιμη»

Παράλληλα, η Λίγκα στην ίδια συνέντευξη Τύπου παρουσίασε και το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε όλα τα γήπεδα των ΠΑΕ-Μελών της Super League την 29η και 30η αγωνιστική ημέρα και το πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την έννοια του «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) και την ανάδειξη συμπεριφορών που το αναδεικνύουν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, σε πρώτη φάση σε σχολεία της Αττικής, με στόχο να επεκταθεί στο μέλλον σε όλες τις πόλεις των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Η Super League για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει κοινωνικές πρωτοβουλίες, με διπλό σκοπό: Την ευαισθητοποίηση της φίλαθλης κοινής γνώμης για την εθελοντική αιμοδοσία και την εκπαίδευση και την ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία για την αξία του Fair Play. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη ευθύνης που μας αφορά όλους. Δίνοντας αίμα σώζονται ανθρώπινες ζωές. Στόχος της Super League είναι να συμβάλλει στην κινητοποίηση για το έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το πιλοτικό πρόγραμμα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση σε σχολεία της Αττικής, σε συνεργασία με τις ομάδες, με στόχο να επεκταθεί αργότερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να μάθουν τα παιδιά στα σχολεία τις αξίες του Fair Play, καθώς αποτελούν βασικό συστατικό της διαμόρφωσης μιας φιλοσοφίας που αποδέχεται και υιοθετεί βασικές έννοιες, όπως ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η συνεργασία και η συμμετοχή. Ευελπιστούμε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές της διοργανώτριας θα δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

Ο γενικός διευθυντής της Super League Μιχάλης Αναγνώστου τόνισε: «Η Super League και οι 16 ΠΑΕ-Μέλη της αναγνωρίζουν την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της εκπαίδευσης γύρω από τις βασικές αξίες του Fair Play. Δίνουμε όλοι μαζί ένα θετικό μήνυμα προς όλους τους φιλάθλους και ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά, καθώς το «ευ αγωνίζεσθαι» είναι στάση ζωής και δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο και η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και εξειδικευμένους αθλητικούς ψυχολόγους υλοποιούμε τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, οι οποίες εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής ευθύνης της Super League».