Το Facebook ξεπέρασε πρόσφατα το ένα δισ. χρήστες, αποτελώντας το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο και καθιστώντας τον ιδρυτή του έναν από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες στον χώρο της τεχνολογίας.

Τι έκανε, όμως, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Internet πριν φτιάξει το Facebook; Χάκερ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν «τον πρώτο ιστότοπο που έφτιαξε ο Ζάκερμπεργκ», ο οποίος λειτούργησε ως προάγγελος της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρωτόγονο – για τα σημερινά δεδομένα – σάιτ φέρεται να δημιουργήθηκε το 1999, όταν ο Ζάκερμπεργκ ήταν 15 ετών και ζούσε με τους γονείς του στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Στον ιστότοπο υπάρχουν αναφορές στον Eminem, ενώ εικονίζεται ένας δεινόσαυρος που… κλείνει το ένα του μάτι.

Σε ένα τμήμα του ιστότιπου, που ονομάζεται «The Web», ο mez51 (το ψευδώνυμο του δημιουργού του) γράφει: «Σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός είναι αρκετά μικρός. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει μεγαλύτερος. Αυτή είναι μία από τις λίγες εφαρμογές που απαιτούν τη συμμετοχή σας προκειμένου να λειτουργήσει καλά».

Ο δημιουργός του σάιτ είναι καταχωρισμένος με το όνομα Mark Zuckerberg και περιέχει μια διεύθυνση email που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του ιδρυτή του facebook.