Αυτή κι αν ήταν η αφορμή για να βάλουν τα εκατομμύρια φαν το Rolling Stones το «Satisfaction» στη διαπασών. Το θρυλικό ροκ συγκρότημα ανακοίνωσε την Τετάρτη επισήμως την πολυαναμενόμενη περιοδεία του στα τέλη της άνοιξης σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας θα είναι το Λος Αντζελες στο Staples Center και η ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η περιοδεία – για την οποία λέγεται ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι πρόκειται να δει στη σκηνή – θα περιλαμβάνει εννέα πόλεις μεταξύ των οποίων Οκλαντ, Σαν Χοσέ, Τορόντο, Σικάγο, Βοστόνη, Λας Βέγκας. Η αυλαία θα πέσει στις 18 Ιουνίου στη Φιλαδέλφεια.

Οι Rolling Stones γιορτάζουν τα 50 τους χρόνια στη μουσική σκηνή «50 and Counting» είναι το όνομα της περιοδείας και ο Ρόνι Γούντ έθεσε το θέμα κοφτά στο μικρό βίντεο που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα: «Μάγκες ήρθε η ώρα. Περίμενα πολύ καιρό αυτή τη στιγμή», λέει απευθυνόμενος στα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

Στο βίντεο παρελαύνουν ο Μικ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρτντς και ο Τσάρλι Γουοτς με φόντο σκηνές από live εκτέλεση του Start me up. Οι φαν του συγκροτήματος στην Ευρώπη, αν σταθούν τυχεροί, δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για να δουν τους Rolling Stones.

Στις 29 Ιουνίου οι Stones θα είναι το…βαρύ χαρτί στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι, ενώ στις 6 Ιουλίου θα παίξουν στο Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο.

Η ανακοίνωση της συναυλίας στο Χάιντ Παρκ αποτελεί από μόνη της είδηση: οι Rolling Stones επιστρέφουν στο πάρκο του Λονδίνου για συναυλία για πρώτη φορά από το 1969, όταν περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να τους ακούσουν δωρεάν.

Τώρα βέβαια, τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, ιδίως αν κρίνουμε από τις τελευταίες συναυλίες τους στο Λονδίνο τον χειμώνα, όταν ένα εισιτήριο στην O2 Arena κόστιζε σχεδόν 500 ευρώ. Αλλά δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η συναυλία της 6ης Ιουλίου θα είναι sold out.

Ο Μικ Τζάγκερ δήλωσε ότι θα τηλεφωνήσει στον Μπόνο των U2 για συμβουλές για τη συναυλία στο Χάιντ Παρκ, υπενθυμίζοντας ότι η ιρλανδέζικη μπάντα έδωσε εκεί ένα σόου το 2011. «Το πιθανότερο είναι να μου πει «μην το κάνετε», αλλά είναι πολύ αργά για αυτό» σχολίασε ο Τζάγκερ, ο οποίος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 70 του χρόνια.