Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο από τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, ενώ σε άλλη μία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται πρώτο με οριακή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζουν τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στο Εθνος της Κυριακής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί οριακό προβάδισμα 0,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας (27,9%-27,8%).

Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 7%, το ΠΑΣΟΚ στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 5,95% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,5%.

Στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 47,8%, έναντι 30,9% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην παράσταση νίκης αντίθετα, το 46,6% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές, ενώ το 39,7% «βλέπει» νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Στα λεγόμενα ποιοτικά ευρήματα της μέτρησης, το 63,5% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όταν όμως το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 48% δηλώνει ότι θα προτιμούσε την επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 41,6% τάσσεται υπέρ του ευρώ.

Αντίθετα με το Εθνος της Κυριακής» στη δημοσκόπηση της ΜRB που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News, εμφανίζεται να έχει η Νέα Δημοκρατία προβάδισμα 0,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%.

Εκτός από τη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News και η μέτρηση που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, με 0,7% αυτή τη φορά (24,2%-23,5%).

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 10,7%, το ΠΑΣΟΚ 7,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, το ΚΚΕ 6,3% και η Δημοκρατική Αριστερά 4,8%.

Το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά επίσης, ότι η τρόικα θα σκληρύνει τη στάση της έναντι της Ελλάδας το αμέσως επόμενο διάστημα.