Λίγα αλλά ενδιαφέροντα είναι τα 11 ελληνικά ντοκιμαντέρ που φιλοξενεί φέτος, στην Αγορά του το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Οκτώ ταινίες συμμετέχουν στο τμήμα Docs in Progress και τρεις στο Docs in Τhessaloniki / EDN Pitching Forum 2013.

Να σημειωθεί επίσης ότι φέτος, η Αγορά διοργανώνει μια νέα δράση παρέχοντας συμβουλές σε έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και παραγωγούς όσον αφορά στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

DOCS IN PROGRESS

Τα Docs in Progress της Αγοράς Ντοκιμαντέρ του 15ου ΦΝΘ είναι 12 ταινίες από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά στους ειδικούς καλεσμένους της Αγοράς και παρουσιάζονται στους παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων (sales agents), διανομείς και εκπροσώπους φεστιβάλ που είναι παρόντες στη φετινή διοργάνωση. Φέτος, για πρώτη φορά στα Docs in Progress θα απονεμηθεί βραβείο σε υπηρεσίες post-production αξίας 15.000 ευρώ, από την εταιρεία Authorwave.

Οι ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο τμήμα Docs in Progress είναι οι εξής:

1. Αιγαίου Οδύσσεια, Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευαγγελινός

2. Είναι καιρός για ήρωες, Σκηνοθεσία: Άγγελος Κοβότσος, Καλλιόπη Λεγάκη

3. Μάνα, Σκηνοθεσία: Βάλερι Κοντάκος

4. Μια οικογενειακή υπόθεση, Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου

5. Στοργή στο λαό, Σκηνοθεσία: Βασίλης Δούβλης

6. Η τέχνη της κρίσης, Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πατρώνη

7. My Friend Larry Gus, Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης

8. Yusef’s Song, Σκηνοθεσία: Κώστας Πλιάκος

DOCS IN THESSALONIKI / EDN PITCHING FORUM 2013

Το Docs in Τhessaloniki / EDN Pitching Forum 2013 διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN, σε συνεργασία με το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΜEDIA, στο πλαίσιο της Αγοράς Ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ.

To ετήσιο αυτό «διεθνές ραντεβού» περιλαμβάνει συζητήσεις για την παραγωγή και pitching επιλεγμένων σχεδίων ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο, μέσω εντατικών εκπαιδευτικών συναντήσεων και ανοιχτών στο κοινό συναντήσεων pitching. Με αυτό τον τρόπο, δίνει την ευκαιρία στους έλληνες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν το έργο τους, σε τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.

Οι ελληνικές συμμετοχές του Docs in Thessaloniki / EDN Pitching Forum 2013 είναι οι εξής:

1. Agora, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

2. Hope on the Line, Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Παπανικολάου

3. Playing with Fire, Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου