Οριστικά χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον «τελικό» με την Μακάμπι το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ (21.00 – Novasports 3).

«Δοκίμασε να προπονηθεί αλλά ακόμα και τώρα πονούσε και αποφασίσαμε σε συνεργασία με το ιατρικό τίμ να μην ρισκάρουμε τη συμμετοχή του. Απλά είναι μεγάλη η απώλεια του Γιώργου κόντρα σε μια ομάδα ιδιαίτερα αλτική και με έφεση στα ριμπάουντ. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του εκ των έσω όπως κάναμε και στη Σιένα» τόνισε το απόγευμα της Πέμπτης ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης Γιώργος Μπαρτζώκας, που γνωρίζει καλά πως παρά τις επτά νίκες που έχει πετύχει η ομάδα του ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει καν την πρόκριση. Και για να το πετύχει χρειάζεται σε πρώτη φάση να επικρατήσει της Μακάμπι την οποία είχε νικήσει και στο Τελ Αβίβ.

«Μην ξεχνάμε ότι εκτός από ένας μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος η Μακάμπι προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες που την έχουν βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης και της έχουν αλλάξει την ψυχολογία προς το καλύτερο. Θα είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που θα πρέπει να το πάρουμε για να συμπληρώσουμε τον αριθμό των οκτώ νικών που για εμένα δίνει πρόκριση. Έχουμε σημαντικές απουσίες, όπως του Πρίντεζη και του Μάντζαρη αλλά παράλληλα διαθέτουμε ένα βαθύ ρόστερ και πιστεύω πολύ στην ομάδα.

Μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη» τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που φυσικά και προβληματίστηκε με το φινάλε τόσο στη Σιένα όσο και στο Τελ Αβίβ όπου η ομάδα ενώ είχε τα παιχνίδια υπό έλεγχο λίγο έλειψε στο φινάλε να τα χάσει!

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε ολιγωρήσει σε κάποια ματς και αν δείτε τις φάσεις στην Ιταλία, υπήρχε λάθος επιλογή του Σλούκα να δώσει βοήθεια και στη συνέχεια ένα λάθος του Λο να αφήσει τον Μος και να σουτάρει ελεύθερο τρίποντο. Δεν δώσαμε καν το φάουλ που είχαμε και γενικά χάσαμε μέσα από τα χέρια μας τη διαφορά. Όμως πολλές φορές τη στιγμή που υπάρχει πίεση και ένταση δεν είναι πάντα ίδια η διαχείριση. Μην ξεχνάμε επίσης ότι εφέτος είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια και δεν παίζουμε και μόνοι μας. Δηλαδή στη Σιένα που νικούσαν με 10 πόντους και τους περάσαμε με επτά θα έπρεπε να είχαν…παραιτηθεί όλοι με αυτή τη λογική. Δεν υποτιμώ τη νίκη στην Ιταλία που ήταν μεγάλη και δεν ξεχνώ τον πρόεδρο που ξέρει μπάσκετ που πανηγύριζε έξω από τα αποδυτήρια. Δεν είναι τυχαίο.

Θα μετρήσει πάντως η κατάσταση που θα είμαστε στο τέλος όπου θα κρίνονται οι τίτλοι.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι όλοι μας περιμένουν ως Πρωταθλητές Ευρώπης, έχοντας έξτρα κίνητρο για να μας νικήσουν και ιδανικό άλλοθι εάν χάσουν.

Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να διαχειριζόμαστε όλα τα μεγάλα ματς ως το φαβορί για να κερδίσουμε και ο κόσμος μας έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Γι’ αυτό και έχω δει ότι η ομάδα παίζει πολύ πιο απελευθερωμένη εκτός έδρας, έχει λιγότερη πίεση και φαίνεται ακόμα και στα ποσοστά μας στις βολές που είναι καλύτερες εκτός έδρας» συνέχισε ο τεχνικός των Πειραιωτών διευκρινίζοντας πάντως ότι η ομάδα του θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το πλεονέκτημα έδρας.

Το ζητούμενο για το ντέρμπι με τη Μακάμπι όπως πρόσθεσε είναι: «Να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να μην κάνουμε λάθη αφού η Μακάμπι είναι καθαρά ομάδα ρυθμού και παίζουν καλά στο transition.

Επίσης θα πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Στην άμυνα της ο Σον Τζέιμς είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της καθώς καλύπτει τα λάθη όλων των άλλων ενώ στην επίθεση δεν είναι μόνο ο Χίκμαν, αλλά προσοχή θέλουν και οι Σμιθ, Λόγκαν και Οχαγιόν».

Στο πρώτο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ, ένας πρώην άσος της Μακάμπι ο Σερμαντίνι είχε παίξει καθοριστικό ρόλο, οπότε θα ήταν ιδανικό σε αυτό το ματς να «ξυπνήσει» ένας ακόμα πρώην άσος των Ισραηλινών ο Αμερικανός Ντορόν Πέρκινς που ακόμα δεν έχει προσφέρει όσα μπορεί στον Ολυμπιακό.

«Μακάρι να γίνει έτσι. Ο Σερμαντίνι πράγματι μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ εκτός έδρας. Ο Πέρκινς θα έχει έξτρα κίνητρο όπως συνέβη και με τον Σερμαντίνι στο πρώτο ματς. Είναι υγιές κίνητρο να θες να κερδίσεις την πρώην ομάδα σου. Μίλησα μαζί του και είπαμε κάποια πράγματα. Του ζήτησα να διοχετεύει καλύτερα την ενέργεια του. Στην άμυνα είναι πάρα πολύ καλός αλλά περιμένω να γίνει και πιο αποφασιστικός στην επίθεση. Ξέρουμε και κατανοούμε ότι δεν είναι εύκολο για κάποιον νέο παίκτη στην ομάδα να μάθει τόσο γρήγορα τον τρόπο και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού μας».

Τέλος σχετικά με το άσχημο πρόσωπο που έδειξε η ομάδα στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου ο Έλληνας τεχνικός δεν έδειξε να ανησυχεί:

«Σε τέτοια παιχνίδια βγαίνει περισσότερο η πνευματική κούραση παρά η σωματική. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις κίνητρο, το οποίο ασθενεί κάποιες φορές όπως έγινε στο ματς με τον Κολοσσό. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν προπονούμαστε καλά. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στα αντίστοιχα εγχώρια πρωταθλήματα της Μακάμπι , της Χίμκι, της Ρεάλ, της Σιένα. Δεν γίνεται η πνευματική σου ετοιμότητα να είναι στο ίδιο επίπεδο σε όλη τη χρονιά και σε όλα τα παιχνίδια. Εδώ καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε την κατάσταση, ακόμη και οι παίκτες για τους οποίους είναι πολύ δύσκολο».

Ήδη η πώληση των εισιτηρίων προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό και αναμένεται ένα γεμάτο ΣΕΦ.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού Χρήστος Σταυρόπουλος θα βρεθεί στα γραφεία του CAS στην Ελβετία όπου θα εκδικαστεί η νέα ένσταση της ομάδας για το παιχνίδι με τη Σιένα στο ΣΕΦ που κρίθηκε υπέρ των Ιταλών με το εκπρόθεσμο καλάθι του Μπράουν.