Οι σπουδαστές της Οξφόρδης εξέδωσαν κείμενο διαμαρτυρίας με το οποίο χαρακτηρίζουν «τεράστια αδικία» την απόλυση μιας βιβλιοθηκονόμου επειδή δεν εμπόδισε 30 φοιτητές να προβούν στο σκετς του χορού Harlem Shake σε μια βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Οι σπουδαστές υποστηρίζουν ότι η Καλίψο Νας, πτυχιακή φοιτήτρια στο Κολέγιο Σεντ Χίλντα, δεν είχε καμία σχέση με τη διοργάνωση του σκετς, ούτε με την μαγνητοσκόπηση και την ανάρτησή του στο Internet. «Πιστεύουμε ότι η βιβλιοθηκονόμος έχει τύχει άδικης μεταχείρισης και ζητούμε την αποκατάστασή της» δήλωσε η φοιτήτρια Ελεν Γκίμπσον στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube, και προσέλκυσε περί τους 5.000 χρήστες προτού αποσυρθεί εσπευσμένα. Εμφάνιζε έναν φοιτητή να φοράει κράνος και να χορεύει μόνος σε μια βιβλιοθήκη της Οξφόρδης ενώ άλλοι συνάδελφοί του μελετούσαν ήρεμοι. Επειτα η σκηνή κοβόταν και εμφανίζονταν όλοι στην αίθουσα να φορούν φανταχτερά ρούχα και να χορεύουν σαν τρελοί.

Το ψήφισμα υπέρ της Νας πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από το συμβούλιο των φοιτητών. Αναφέρει ότι η Νας απολύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου επειδή δεν εμπόδισε το περιστατικό.

«Ο βιβλιοθηκονόμος δεν γνώριζε τίποτα από πριν και μας είναι δύσκολο να δούμε τι θα μπορούσε να κάνει για να εμποδίσει 30 σπουδαστές του Σεντ Χίλντα να μπουν στη βιβλιοθήκη» ανέφερε το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στο κείμενο προσθέτουν ότι το συγκεκριμένο σκετς του Harlem Shake δεν ενόχλησε κανέναν γιατί στήθηκε στις 11.30 μ.μ. βράδυ Κυριακής και διήρκησε μόλις επτά λεπτά.

Η Γκίμπσον αποκάλυψε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φοιτητές τιμωρήθηκαν με πρόστιμο από το Πανεπιστήμιο.

Το Harlem Shake είναι μια διαδυκτιακή τρέλα που ξεκίνησε από την Αυστραλία στις αρχές του Φεβρουαρίου και καλεί ομάδες να μαγνητοσκοπούν και να ανεβάζουν στο ΥouTube τον δικό τους χορό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από