Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα για το ρωσικό δάνειο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, από τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ.

«Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση, επισημάναμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», είπε ο Μιχάλης Σαρρής μετά τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο υπουργό Οικονομικών .

«Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες προκειμένου να βρούμε μια λύση, με την οποία ελπίζουμε να τύχουμε κάποιας στήριξης», ανέφερε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως κατά τη σημερινή συνάντηση «δεν υπήρξαν προσφορές, τίποτα συγκεκριμένο». «Είμαστε ευτυχείς που έγινε μια καλή αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Σαρρής.

Η Κύπρος έχει ζητήσει από τη Ρωσία πενταετή παράταση του υφιστάμενου δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που λήγει το 2016 καθώς και μείωση του επιτοκίου που βρίσκεται στο 4,5%.

Στη Μόσχα μεταβαίνει την Τετάρτη και ο κύπριος υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης. Το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο, λόγω της έκθεσης τουρισμού στη ρωσική πρωτεύουσα, ωστόσο δεδομένων των εξελίξεων αποκτά πρόσθετη σημασία.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, στη ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται για επαφές κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας. Πηγή από την τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για θετική κατάληξη στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία, που κυοφορείται τους τελευταίους μήνες.