Οι νεοεκλεγέντες βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων», οι οποίοι συνεδρίασαν την Κυριακή στην Ρώμη, έκαναν γνωστό ότι «πρόκειται να πουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο πως στοχεύουν να σχηματισθεί κυβέρνηση του κινήματός τους».

Κάτι που σημαίνει ότι τα «Πέντε Αστέρια» δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να στηρίξουν μια προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης της κεντροαριστεράς και ούτε κυβερνητικό σχήμα με τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Ο ίδιος ο Μπέπε Γκρίλο, με παρέμβασή του μέσω Twitter τόνισε ότι «αν το κίνημα Πέντε Αστέρων αποφασίσει να στηρίξει τους ανθρώπους που κατέστρεψαν την Ιταλία, ο ίδιος, θα αποσυρθεί, γαλήνια, από την πολιτική».

Από το προσωπικό του ιστολόγιο, επίσης, ο Ιταλός κωμικός και πολιτικός ανακοίνωσε ότι «δεν πρόκειται να οργανωθεί κανενός είδους εσωτερικό δημοψήφισμα των Cinque Stelle (Πέντε Αστέρων), σχετικά με τυχόν συνεργασία με την κεντροαριστερή συμμαχία».

Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος του Γκρίλο, διαμέσου των εκπροσώπων τους, πρόσθεσαν, τέλος, ότι το κύριο σημείο αναφοράς τους παραμένουν τα είκοσι προγραμματικά σημεία του προεκλογικού τους προγράμματος, ενώ απέρριψαν έκκληση σειράς ιταλών διανοουμένων που τους ζητούσαν να ανοίξουν διάλογο για συνεργασία με την προοδευτική συμμαχία του Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από