Η Λαϊκή Κίνα ανακήρυξε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πρεσβευτή του ποδοσφαίρου με σκοπό την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των κινέζων πολιτών για το άθλημα, η εικόνα του οποίου αμαυρώθηκε το τελευταίο διάστημα μετά τα σκάνδαλα και τα στημένα παιχνίδια.

Σε αυτόν τον νέο ρόλο ο Μπέκαμ – ο οποίος αυτή την περίοδο αγωνίζεται στην Παρί σεν Ζερμέν – αναμένεται να δώσει ώθηση στο κινεζικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (CSL) για να ανέβει σε δημοτικότητα το άθλημα στη χώρα.

«Είναι τιμή μου, που μου ζητήθηκε να παίξω έναν τόσο σημαντικό ρόλο, σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για το κινεζικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο διεθνής άγγλος ποδοσφαιριστής.

Ο άγγλος σούπερ σταρ δήλωσε επίσης ότι «είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της προώθησης του πιο δημοφιλούς σπορ στον κόσμο, εδώ στην Κίνα καθώς βλέπω το αυξανόμενο ενδιαφέρον των φίλων της στρογγυλής θεάς κι εδώ.Είναι ένα υπέροχο σπορ, που εμπνέει τους ανθρώπους σε όλη τονκόσμο και παράλληλα φέρνει τις οικογένειες πιο κοντά. Γι’ αυτούς τους λόγους απολαμβάνω την ευκαιρία που μου δίνεται για να μυήσω περισσότερους φίλους στο ποδόσφαιρο της Κίνας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η Κίνα εξέπληξε τον ποδοσφαιρικό κόσμο πέρυσι με τη συμμετοχή των Νικολά Ανελκά, Ντιντιέρ Ντρογκμπά, αλλά και του ιταλού προπονητή Μαρτσέλο Λίπι στο πρωτάθλημα της χώρας.

Ωστόσο, μετά από μια σεζόν και με την αιτιολογία ότι θέλουν να παίξουν σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα , οι δύο άσσοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Κίνα και το ποδόσφαιρο της.

Πριν από ένα μήνα περίπου ξέσπασε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων στην Κίνα με εμπλεκόμενα 58 άτομα, εκ των οποίων δύο ήταν υψηλόβαθμα στελέχη του ποδοσφαίρου της.