Μπορεί τα φώτα να είναι στραμμένα στο Γκέτεμποργκ όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αλλά η μεγάλη επίδοση ήρθε από τις ΗΠΑ.

Η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σούρ, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.02μ. !

Αποκαθήλωσε έτσι την «τσαρίνα» των αιθέρων Γέλενα Ισινμπάγεβα την οποία άλλωστε είχε νικήσει και στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (3η η Ρωσίδα).

Η Σούρ πέρασε όλα τα εμπόδια (από το 4.65μ. που ξεκίνησε) με την πρώτη ενώ μετά το ρεκόρ της έβαλε τον πήχυ στο 5.07μ. για να πετύχει το απόλυτο ρεκόρ δεδομένου ότι η Ισινμπάγεβα έχει ακόμα το παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο με 5.06μ.

Όμως η Αμερικανίδα δεν τα κατάφερε αλλά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κόντρα των δύο μεγάλων αθλητριών το καλοκαίρι στη Μόσχα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Έσπασα ένα μεγάλο φράγμα αυτό των πέντε μέτρων και είμαι πολύ χαρούμενη. Απλά τώρα ξέρω ότι θα μου…κακοφαίνονται τα 4.80μ. !

»Ήξερα πως μπορώ να το κάνω, αρκεί να ήμουν υγιής. Πίεσα τον εαυτό μου και τα κατάφερα. Γνώριζα καλά ότι αν μπορούσα να μείνω συγκεντρωμένη και να εκτελέσω τις οδηγίες που είχα θα μπορούσα να τα καταφέρω. Άλλωστε είχα

δει και γνώριζα που ήμουν από την προπόνηση, απλά δεν το έλεγα ποτέ ούτε θα άφηνα τους άλλους να το ξέρουν» τόνισε η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ που εκθείασε και τις προσπάθειες των συναθλητριών της, της Κάιλι Χάτσον (4.75μ.) και της Τζάνις Κέπλερ (4.60μ.) επειδή βοήθησαν στο να υπάρχει ανταγωνισμός με πολλές καλές επιδόσεις.

Δείτε την προσπάθεια της ρεκορντγούμαν: