Ανέβηκε στο αεροπλάνο για το Γκέτεμποργκ στο…παραπέντε και χάρις στην επιμονή του προπονητή του Μπάμπη Σδρόλα ότι είναι αθλητής αγώνων και μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο Κώστας Δουβαλίδης τον δικαίωσε πανηγυρικά όπως και την επιτροπή του ΣΕΓΑΣ και τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου που έκαναν δεκτή την εισήγηση.

Ο πρωταθλητής μας στον τελικό των 60 μέτρων με εμπόδια, άγγιξε και πάλι το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (7.63). Τελικά ισοφάρισε την καλύτερη του εφετινή επίδοση (7.64) που είχε σημειώσει νωρίτερα στον ημιτελικό και κατέλαβε την 7η θέση στον πρώτο τελικό του σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Ετρεξε δύο εξαιρετικές κούρσες με 7.64 και σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών !

«Ο κλειστός μου έδειξε άλλα πράγματα για την συνέχεια. Είμαι ευτυχισμένος που ξεπέρασα τα όποια προβλήματά και έφθασα στον τελικό. Κουράστηκα αλλά το ευχαριστήθηκα.Θέλω να πω ότι ο ΣΕΓΑΣ μας στηρίζει έστω και στα δύσκολα. Όμως καλό θα ήταν να γίνει μια προσπάθεια στην επόμενη διοργάνωση να πάνε και πιο πολλά παιδιά στους μεγάλους αγώνες και όλοι οι προπονητές τους» τόνισε ο Κώστας Δουβαλίδης που λόγω του ότι δεν είχε πιάσει το όριο, δεν μπόρεσε να έχει μαζί του στη Σουηδία τον προπονητή του Μπάμπη Σδρόλα (για οικονομικούς λόγους).

Πρωταθλητής Ευρώπης με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο αναδείχθηκε ο Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ με 7.49. Ο Ιταλός Πάολο Νταλ Μολίν με εθνικό ρεκόρ (7.51) πήρε το ασημένιο μετάλλιο ενώ ο Γάλλος Λαγκάρντ (7.53) το χάλκινο.

Δίδυμο τελικού στο ύψος ανδρών

Διπλή ελληνική συμμετοχή θα έχουμε στον τελικό του ύψους το Σάββατο το απόγευμα (17.15 – ΕΤ1) αφού τόσο ο Αντώνης Μάστορας όσο και ο Κώστας Μπανιώτης στάθηκαν στο…ύψος τους.

Αρχικά ο Κώστας Μπανιώτης πέρασε δύκολες στιγμές, περιμένοντας με αγωνία να δει αν τα 2.23μ. που είχε περάσει (εμφανώς καταβεβλημένος από ίωση και έχοντας πάρει αντιπυρετικά) θα αρκούσαν για να μπει στην οκτάδα. Τελικά αποδείχθηκαν αρκετά για τον τελικό στον οποίο προκρίθηκαν εννέα άλτες. Ετσι ο Μπανιώτης θα έχει κάποιες ώρες ξεκούρασης για να αναρρώσει ακόμα περισσότερο και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορέσει στον τελικό.

Εκεί που πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο ο Αντώνης Μάστορας που σε κάθε αγώνα κάνει όλο και πιο εντυπωσιακά πράγματα. Όπως στη Σουηδία όπου ξεπέρασε μεταξύ άλλων και τα 2.28μ. με την πρώτη και μπήκε πανηγυρικά στον τελικό όπου θέλει να κάνει την έκπληξη στα 22 του χρόνια.

Χαμηλές πτήσεις για τα κορίτσια στο επι κοντώ

Απογοήτευσαν πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους οι τρεις αθλήτριές μας στο επι κοντώ όπου καμμία δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (4,60 μ. εφέτος) Νικόλ Κυριακοπούλου, φανερά επηρεασμένη από τον τραυματισμό της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που την κράτησε για λίγες μέρες μακριά από τις προπονήσεις, έμεινε μόλις στα 4.36μ. , αποτυγχάνοντας στα 4.46μ.

Ετσι η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έμεινε εκτός τελικού και περιορίστηκε στη 10η θέση του αγωνίσματος. Το ίδιο ύψος πέρασε και η Κατερίνα Στεφανίδη με την 3η προσπάθεια και δεν μπόρεσε να πάει ψηλότερα, μένοντας τελικά στη 13η θέση. Πολύ πιο χαμηλά η τρίτη ελληνίδα της παρέας, η Στέλλα Λεδάκη που φεύγει από τη Σουηδία με τη 15η θέση στο αγώνισμα, αφού πέρασε μόλις τα 4.16μ.

Εκτός τελικού στο τριπλούν η Πανέττα

Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε η Νίκη Πανέττα και με 13.55μ. καλύτερη προσπάθεια έμεινε 13η στον προκριματικό του τριπλού και αποκλείστηκε.

«Κρίμα γιατί με 13.85μ. πέρναγες στον τελικό. Ήμουν μια χαρά, αλλά δεν μπορούσα να στρώσω ένα άλμα. Με πέταγε σαν τραμπολίνο αλλά η ευθύνη είναι δική μου. Είμαι υγιής,σίγουρα ήταν εμπειρία η συμμετοχή αλλά θέλω τουλάχιστον το πάθημα να μου γίνει μάθημα ώστε να διεκδικήσω μια επιτυχία αργότερα» τόνισε η Νίκη Πανέττα.

Νέες ελπίδες το Σάββατο

Τέσσερις αθλητές μας αγωνίζονται το Σάββατο στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους. Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ο πρώτος που θα μπει στο χορό και στον προκριματικό του επι κοντώ. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 5,83 μ. από φέτος, θα επιδιώξει το όριο των 5,75 μ., που έχουν ορίσει οι διοργανωτές για συμμετοχή στον τελικό, για να συνεχίσει το σερί του που τον θέλει να μην έχει χάσει τελικό από το 2010 και μετά.

Λίγο αργότερα ο Λούης Τσάτουμας, ο μόνος που έχει πάρει μετάλλιο σε ανάλογη διοργάνωση από τους 12 Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που έχουμε στο Γκέτεμποργκ, θα μπει στον προκριματικό του μήκους και ψάχνει το 8.05 που θα τον στείλει χωρίς χτυποκάρδια στον τελικό.

Λίγο αργότερα στο β’ γκρουπ του μήκους θα αγωνιστεί ο Γιώργος Τσάκωνας, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με άλματα σταθερά πάνω από τα 8 μέτρα με καλύτερο το 8.15μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΣΕΦ πριν από λίγες μέρες.

Τέλος ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση κλειστού στίβου θα κάνει ο Ανδρέας Δημητράκης, ο οποίος θα τρέξει στον προκριματικό των 800 μέτρων. Ο νεαρός δρομέας, θα επιδιώξει να βελτιώσει το 3.43.55, που είχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.