Τον τελευταίο καιρό οι αμετανόητοι υποστηρικτές της τρόικας παπαγαλίζουν ότι το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας, που κινείται προς το 30%, δεν είναι πραγματικό, είναι εικονικό, καθώς μεγάλος αριθμός του εργατικού δυναμικού απασχολείται αλλά δεν είναι ασφαλισμένο.
Για τους αντικειμενικούς παρατηρητές είναι προφανές ότι τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής που μέτρησαν την ανεργία στο 27% τον Νοέμβριο, οι προβλέψεις του ΚΕΠΕ ότι με βαθύτερη από την προβλεπόμενη ύφεση η ανεργία θα κορυφωθεί μέχρι τον Μάιο και θα ανέλθει στο 30% και η συνεχής αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, που έφθασαν τις 850.000, διασταυρώνονται. Και αποκαλύπτουν ότι οι μεγαλύτεροι εφιάλτες, η ανεργία και η φτώχεια, είναι εδώ.
Ευτυχώς, αντίθετα με τα «παπαγαλάκια», ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί την κατάσταση και σπεύδουν να αντιμετωπίσουν με τους υπάρχοντες –λιγοστούς –πόρους το κύμα φτώχειας που έρχεται για χιλιάδες οικογένειες.

Επίσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το τεράστιο κύμα της ανεργίας, η ίδια έχει διπλή ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανασφάλιστης «μαύρης εργασίας», που υπάρχει εδώ και χρόνια και λειτουργεί διαλυτικά για το Κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και την ίδια την οικονομία.

Αυτά τα προβλήματα θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων με την τρόικα, που έρχεται την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα για να αλλάξει για ακόμη μία φορά τους μακροοικονομικούς στόχους, αφού από το πρώτο κιόλας δίμηνο του χρόνου έπεσαν έξω.