Ο ανταγωνισμός για το μεροκάματο στα δρομολόγια των φορτηγών ψυγείων αποδείχτηκε ότι κρυβόταν πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία 36χρονου οδηγού στα Γιάννενα, πριν από περίπου έναν χρόνο. Ως δράστης του εγκλήματος συνελήφθη 48χρονος συνάδελφος του θύματος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, σχεδίασε εικονικό δρομολόγιο στην Ήπειρο, ταξίδεψε με το ίδιο φορτηγό και σκότωσε τον 36χρονο ενώ κοιμόταν μέσα στο όχημα, με ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον!

Η πρωτοφανής υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Μάρτιο του 2012, όταν οι συγγενείς του 36χρονου οδηγού από τη Θεσσαλονίκη δήλωσαν στις Αρχές την εξαφάνισή του. Το φορτηγό του θύματος εντοπίστηκε στο δημοτικό πάρκινγκ των Γρεβενών, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα έξω από το Ζαγόρι Ιωαννίνων.

Την υπόθεση ανέλαβε να εξιχνιάσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Από μαρτυρίες και αναλύσεις τηλεφωνικών συνομιλιών, προέκυψε ότι ο 48χρονος βρισκόταν την ημέρα της δολοφονίας κοντά στα Γιάννενα. Επιπλέον, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το φορτηγό του θύματος, στα Γρεβενά, διαπιστώθηκε ότι νοίκιαζε σπίτι ο φοιτητής γιος του δράστη.

Ο τελευταίος είχε σκληρό ανταγωνισμό με το θύμα, σχετικά με την ανάληψη δρομολογίων για λογαριασμό διάφορων εταιρειών. Τον Μάρτιο του 2012 προσποιήθηκε ότι είχε κλείσει συμφωνία για τη μεταφορά τυριών της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» κι έπεισε τον 38χρονο να ταξιδέψουν μαζί στην Ήπειρο. Έξω από τα Γιάννενα σταμάτησαν για ύπνο στο άνοιγμα παλιού σταθμού διοδίων και τότε, μέσα στον ύπνο του, εκτέλεσε εξ επαφής τον 36χρονο με ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον. Πέταξε το πτώμα στη χαράδρα και εγκατέλειψε το φορτηγό του θύματος στα Γρεβενά. Το όπλο της δολοφονίας βρέθηκε στην κατοχή του 48χρονου και ταυτοποιήθηκε. Στο πατρικό του σπίτι στην Πέλλα, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα πιστόλι κρότου και σφαίρες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.