Σειρά φορολογικών παραβάσεων διαπιστώθηκε χθες βράδυ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη διάρκεια ελέγχων από κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν :

Σε κατάστημα καφέ-μπαρ στο Περιστέρι, η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών μίας ταμειακής μηχανής, ενώ σε έξι περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

Σε καφετέρια στον Πειραιά, η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών μίας ταμειακής μηχανής και η μη επίδειξη των βιβλίων και στοιχείων του καταστήματος.

Σε κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι, μεταξύ άλλων, η μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών 2 ταμειακών μηχανών και η μη επίδειξη των βιβλίων και στοιχείων της επιχείρησης. Σε τέσσερις περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, ενώ διαπιστώθηκε και η μη λήψη του απαραίτητου φορολογικού στοιχείου διακίνησης για την παραλαβή προϊόντων.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.