Δικαστικές έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα εις βάρος του Δημοσίου βαλτώνουν στη Βόρεια Ελλάδα, και αυτό διότι οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ έχουν μείνει γυμνές από προσωπικό και υπολειτουργούν! Αυτό αποκαλύπτεται από την επιστολή που έστειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, τόσο στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη. Οι έλεγχοι για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η διερεύνηση κυκλωμάτων καρτέλ στην αγορά, φάκελοι ελέγχων για τα οικονομικά ΠΑΕ, αμαρτωλές προμήθειες νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα, διασταύρωση στοιχείων για παράνομες εισπράξεις συντάξεων και δεκάδες ακόμη σοβαρές υποθέσεις, όλες εις βάρος του Δημοσίου, κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στο ΣΔΟΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ παραμένει ακέφαλη τον τελευταίο χρόνο, καθώς ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί για συμμετοχή στο κύκλωμα τοκογλύφων που αποκαλύφθηκε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη.

«Το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί με περίπου 60 λιγότερους υπαλλήλους σε σχέση με το υπηρεσιακό σχέδιο, ενώ δεν είναι καλυμμένες οι θέσεις του αναπληρωτή διευθυντή και δύο υποδιευθυντών. Επίσης, στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης υπηρετούν 15 λιγότεροι υπάλληλοι, σε σχέση με το οργανόγραμμα της υπηρεσίας, ενώ δεν είναι καλυμμένη η θέση του διευθυντή εδώ και έναν χρόνο» τονίζει στην επιστολή του ο εισαγγελικός λειτουργός.