Το περιστατικό συνέβη όταν οδηγός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη και «δίπλωσε». Λόγω της πυκνής ομίχλης και της περιορισμένης ορατότητας, τα αυτοκίνητα προσέκρουαν διαδοχικά το ένα πίσω από το άλλο. Λίγο αργότερα, ένα χιλιόμετρο πιο κάτω από την πρώτη καραμπόλα, έγινε και δεύτερη καραμπόλα με την εμπλοκή οκτώ οχημάτων. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν ακόμη έξι άτομα.

Από την πρώτη καραμπόλα στο νοσοκομείο της Βέροιας διακομίστηκαν 12 τραυματίες εκ των οποίων τρία παιδιά και μία γυναίκα νεκρή. Στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν εφτά, στο Αγιος Δημήτριος δύο και στο Ιπποκράτειο μία έγκυος, την οποία μετέφερε ασθενοφόρο που ενεπλάκη στο τροχαίο.

Δεύτερη καραμπόλα σε λιγότερο από μία ώρα

Λίγα λεπτά αργότερα ένα χιλιόμετρο παρακάτω, έγινε και δεύτερη καραμπόλα με την εμπλοκή άλλων οχτώ οχημάτων. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν επιπλέον έξι άτομα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (δύο από Κατερίνη, τέσσερα από Βέροια και τέσσερα από Θεσσαλονίκη) για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας.

Ανδρες της τροχαίας βρίσκονται στο σημείο και γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από τον κόμβο της Αλεξάνδρειας.