Στο πάνθεον των ηρώων της Φόρμουλα 1 πέρασε από χτες ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατακτώντας τον τρίτο σερί τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή (2010, 2011, 2012), πετυχαίνοντας κάτι που μόνο ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και ο Μίχαελ Σούμαχερ έχουν καταφέρει.

Παράλληλα, ο γεννημένος στο Χέπενχαϊμ γερμανός πιλότος είναι ο νεαρότερος που καταφέρνει να κερδίσει τρία σερί πρωταθλήματα σε ηλικία μόλις 25 χρόνων, έχοντας 101 γκραν πρι στο ενεργητικό του.

Ο Τζένσον Μπάτον νίκησε χτες στη Βραζιλία, ο Αλόνσο τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Φέτελ με τους βαθμούς της έκτης θέσης έφθασε τους 281, τρεις περισσότερους από τους 278 του Ισπανού, ο οποίος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και στη βαθμολογία των οδηγών.

Το βραζιλιάνικο γκραν πρι ήταν ίσως το συναρπαστικότερο της χρονιάς. Η βροχή ήταν ο αστάθμιστος παράγοντας που έπαιξε τον ρόλο του. Ομως δεν ήταν ο μόνος, αφού από τον πρώτο κιόλας γύρο ο Φέτελ λίγο έλειψε να βρεθεί εκτός όταν τον εμβόλισε ο Σένα και ο Γερμανός βρέθηκε ανάποδα στην πίστα. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε δύο φορές στην πίστα, τη δεύτερη μάλιστα δύο γύρους πριν πέσει η καρό σημαία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αλόνσο να μην μπορεί να απειλήσει τον Μπάτον και ο Φέτελ να παίρνει εντολή από τα πιτς να είναι ψύχραιμος στα λίγα χιλιόμετρα που απέμεναν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φέτελ λίγα λεπτά μετά την επιτυχία του δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Ανγκελα Μέρκελ.

Οσον αφορά τον Αλόνσο; «Δεν χάσαμε εδώ τον τίτλο, αλλά σε άλλους αγώνες όπου ήμασταν άτυχοι. Οταν κάνεις κάτι με καρδιά και δίνεις το 100%, πρέπει να είσαι περήφανος» δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος τόνισε ότι «του χρόνου ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τον «μπέιμπι Σούμι» δεν ήταν άλλος από τον συμπατριώτη του, Μίχαελ Σούμαχερ, για τον οποίο το βραζιλιάνικο γκραν πρι ήταν το τελευταίο στην καριέρα του. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε χτες στην 7η θέση της γενικής κατάταξης ενώ αυτή η χρονιά ήταν η χειρότερη γι’ αυτόν από τότε που έκανε ντεμπούτο στην Φ1, το 1991, με την Jordan. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Μάσα, ο οποίος δάκρυσε γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπατριώτες του, ενώ ακολούθησαν οι Γουέμπερ, Χούλκενμπεργκ, Φέτελ, Σούμαχερ, Βερνιέ, Κομπαγιάσι, Ράικονεν.