Μια τέταρτη θέση, που θα του αποφέρει 12 βαθμούς, θέλει ο Σεμπάστιαν Φέτελ την επόμενη Κυριακή στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας στο Σάο Πάολο για να πανηγυρίσει τον τρίτο σερί τίτλο παγκόσμιου πρωταθλητή στη Φόρμουλα 1, αδιαφορώντας για το πού θα τερματίσει ο βασικός ανταγωνιστής του, ο Φερνάντο Αλόνσο, ακόμη και αν είναι η πρώτη θέση.

Ο Γερμανός – που αναδεικνύεται επίσης πρωταθλητής εφόσον τερματίσει μπροστά από τον Ισπανό στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς – δεν άντεξε χτες στην πίεση του Χάμιλτον. Ο οδηγός της McLaren τον προσπέρασε στον 42ο γύρο και πήρε την καρό σημαία στο πρώτο γκραν πρι στην πίστα του Οστιν στο Τέξας (ΗΠΑ).

Η μάχη των δύο κορυφαίων πιλότων ήταν συναρπαστική, προσφέροντας υψηλού επιπέδου θέαμα στους φίλους του σπορ. Ο Αλόνσο έμεινε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, με μεγάλη διαφορά από τους δύο πρώτους. Με τη δεύτερη θέση στις ΗΠΑ ο Φέτελ έφθασε τους 273 βαθμούς έναντι 260 του Αλόνσο. Ο Ισπανός για να μπορέσει να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα οδηγών θα πρέπει οπωσδήποτε να τερματίσει μπροστά από τον Φέτελ στην πίστα του Ιντερλάγκος, και συγκεκριμένα: πρώτος, με τον Γερμανό από την 5η θέση και κάτω, δεύτερος και ο Φέτελ κάτω από την 8η θέση ή τρίτος και ο «Σεμπ» από τη 10η θέση και κάτω. Αν ο Αλόνσο βρεθεί εκτός 3άδας, τότε ακόμη και αν ο Φέτελ δεν τερματίσει, αναδεικνύεται πρωταθλητής για 3η συνεχή χρονιά.

Ο χρόνος του Αλόνσο ήταν 38,6 δευτερόλεπτα αργότερος από αυτόν του Φέτελ, δείγμα της ανωτερότητας του μονοθεσίου της Red Bull (η τελευταία κατέκτησε χτες τον τίτλο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για 3η συνεχόμενη χρονιά). Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο, αποτελεί ερωτηματικό αν ο ισπανός οδηγός της Ferrari μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τον Φέτελ και τη Red Bull και να τερματίσει πολύ μπροστά από τον Γερμανό στη Βραζιλία, ώστε να καλύψει την διαφορά των 13 βαθμών που έχει από αυτόν. Το πιο ευνοϊκό, ίσως, σενάριο για τον Αλόνσο, είναι να εγκαταλείψει ο Φέτελ την ερχόμενη Κυριακή.

Τη βαθμολογούμενη 10άδα στο χτεσινό γκραν πρι συμπλήρωσαν οι Μάσα, Μπάτον, Ράικονεν, Γκροζάν, Χούλκενμπεργκ, Μαλδονάδο και Σένα.

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Φέτελ με 273 βαθμούς και στην πρώτη 5άδα ακολουθούν Αλόνσο 260, Ράικονεν 206, Χάμιλτον 190 και Γουέμπερ 167.

Στους κατασκευαστές, η δεύτερη θέση θα κριθεί στη Βραζιλία ανάμεσα στη Ferrari που έχει 367 βαθμούς και τη McLaren που ακολουθεί με 353.