Τέσσερις ένοπλες ληστείες με λεία 55.000 ευρώ πρόλαβε να διαπράξει ο 49χρονος ισοβίτης κακοποιός Μιχάλης Μακρυγιάννης, ο οποίος δραπέτευσε εκμεταλλευόμενος την πενθήμερη άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές της Λάρισας το καλοκαίρι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει τον Μακρυγιάννη τις τελευταίες ημέρες στο Περιστέρι. Χθες τα ξημερώματα περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να τον αιφνιδιάσουν στο διαμέρισμα όπου είχε καταφύγει στην οδό Μ. Μαυρογένους 28.

Για να σπάσει η αλουμινένια πόρτα του διαμερίσματος χρειάστηκε τα ΕΚΑΜ να χρησιμοποιήσουν έναν σιδερένιο κριό, αλλά ο 49χρονος δραπέτης δεν πρόβαλε καμία αντίσταση, παρά μόνο όταν προσπάθησαν να του περάσουν για πολλοστή φορά στην «καριέρα» του τις χειροπέδες. Μαζί του συνελήφθη και μια 63χρονη, πρώην ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής καθώς και του διαμερίσματος όπου κρυβόταν ο Μακρυγιάννης, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας Μπερέτα με δύο γεμιστήρες και 59 φυσίγγια των 9 χιλιοστών, ένας γεμιστήρας για Καλάσνικοφ με 30 φυσίγγια, 8.000 ευρώ, 19 κινητά τηλέφωνα, πολλές κάρτες SIM και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ανθρώπου.

Επίσης, από την ίδια περιοχή προσήχθησαν και δύο αλλοδαποί καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις που διέπραξε όσο καιρό αναζητούνταν ο 49χρονος ισοβίτης. Για τον έναν αλλοδαπό προέκυψε ήδη ότι ήταν ο οδηγός του κακοποιού κατά τις μετακινήσεις του.

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, παρότι εξέτινε ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές, καθώς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, και το 2006 είχε και πάλι «ξεχάσει» να επιστρέψει από την άδεια που του είχε δοθεί, κατάφερε τον Αύγουστο του 2012 να εξασφαλίσει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Λάρισας. Δεν επέστρεψε ποτέ και εξαιτίας του άνοιξε εκ νέου η συζήτηση να φέρουν βραχιόλια εντοπισμού οι αδειούχοι βαρυποινίτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Μακρυγιάννης την περίοδο που ήταν δραπέτης συμμετείχε σε τέσσερις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες που έγιναν στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 23, 25 και 29 Οκτωβρίου σε Νεμέα Κορινθίας, Αταλάντη Φθιώτιδας, Πόρτο Χέλι και Αιγείρα Αχαΐας, αντίστοιχα. 

Το όνομα του Μακρυγιάννη συνδέθηκε και με τη συμμορία των αδελφών Παλαιοκώστα, ενώ έχει συνολικά τέσσερις αποδράσεις στο ενεργητικό του.