Οι οπαδοί παρεκτρέπονται, οι αρμόδιοι συνήθως κάνουν τα στραβά μάτια και έτσι γράφονται οι ιστορίες ποδοσφαιρικής τρέλας που υποβαθμίζουν ένα πρωτάθλημα το οποίο βρίσκεται ήδη σε βαθιά κρίση. Η κίνηση του οπαδού του ΟΦΗ να χτυπήσει τον Χάρη Μαυρία στο προχθεσινό παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ δεν αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μιχάλης Σηφάκης είναι και αυτός παθών, σε παιχνίδι Ηρακλή – Αρη (28/8/2009), όταν οπαδός του Γηραιού μπήκε στο γήπεδο και χαστούκισε τον τότε γκολκίπερ των Κιτρίνων.

Εναν χρόνο αργότερα (8/8/2010), οπαδός της ΑΕΚ χτύπησε και πέταξε κάτω τον προπονητή της ομάδας Ντούσαν Μπάγιεβιτς, έπειτα από φιλικό στην Καλλιθέα. Λίγους μήνες αργότερα (11/1/2011) οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τον ΟΦΗ (πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας) και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα των Κρητικών Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Από αυτές τις μαύρες στιγμές στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την εικόνα του φλεγόμενου Σεμπάστιαν Σάχα στην Τούμπα (16/3/2011, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Κύπελλο).

Ο οπαδός του ΟΦΗ τηλεφώνησε χθες το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟ (επιμένει ότι θα κάνει μήνυση), ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν στο Ηράκλειο και γνωστοποίησε τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ενώ αργά το βράδυ συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι φρόντισαν να κρυφθούν στις σελίδες της ποδοσφαιρικής ιστορίας του μικρόκοσμού μας. Οι ποδοσφαιρικές, αστυνομικές και δικαστικές Αρχές δεν ασχολήθηκαν. Αυτός που χτύπησε τον Βεζυρίδη αποχώρησε σαν κύριος από το τερέν των Ζωσιμάδων, πήγε στην εξέδρα και είδε ανενόχλητος το δεύτερο ημίχρονο. Εκείνος που πέταξε βεγγαλικά στον Σάχα χάθηκε στην ανωνυμία της εξέδρας, ενώ αυτός που γρονθοκόπησε τον Ντούσκο ακόμη αναζητείται.

Να θυμίσουμε επίσης μερικούς ακόμη ποδοσφαιριστές που δέχθηκαν επιθέσεις οπαδών: ο Χρ. Δημόπουλος, όταν αγωνιζόταν με τον Αθηναϊκό, σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης (Φεβρουάριος 1991). Ο Ηλίας Σολάκης, σε παιχνίδι ΟΦΗ – Παναχαϊκής, από οπαδούς των Κρητικών (Απρίλιος 2001).