«Ηθελα να γίνω Μάικλ Τζάκσον. Ηταν πολύ οδυνηρό ότι δεν μπορούσα να γίνω τραγουδιστής επειδή δεν είχα καλή φωνή» είχε δηλώσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναφερόμενος σε έναν από τους παιδικούς του ήρωες.

Ο επόμενος – αφού δεν είχε καλή φωνή – ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν. Ομως πώς να παίξεις μπάσκετ, όταν το ύψος σου είναι μόλις 1,74 μ. και το βάρος σου γύρω στα 64 κιλά. Ετσι ακολούθησε τον δρόμο του συμπατριώτη του Μίκαελ Σούμαχερ ενώ στα πρώτα του βήματα τον συνόδευε το παρατσούκλι «μπέιμπι Σούμι».

Στα 25 χρόνια του ο γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 και του 2011 είναι το πιο καυτό όνομα στον χώρο της Φόρμουλα 1, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο πρόσωπό του βλέπουν τον άνθρωπο που μπορεί να ξεπεράσει τον μύθο που έχει δημιουργήσει στο σπορ ο Σούμαχερ.

Δεν τρομάζει όταν το μονοθέσιό του κινείται με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300-310 χλμ./ώρα, όμως φοβάται τα ποντίκια. Επειτα από κάθε πόντιουμ μαζεύει τις άδειες μπουκάλες της σαμπάνιας, έχει πάντα ένα γούρι μέσα στο παπούτσι του όταν βρίσκεται στο κόκπιτ της Red Bull ενώ πολλές φορές έχει επιχειρήσει να πετάξει το κινητό τηλέφωνό του στα σκουπίδια, αφού τον εκνευρίζει να τον ενοχλούν συνεχώς.

Η αγαπημένη κινηματογραφική ταινία του Φέτελ είναι «Η ζωή είναι ωραία» του Μπενίνι. Ενα φιλμ που αφηγείται την ιστορία ενός Ιταλοεβραίου, του Γκουίντο, που θέλει να βοηθήσει την οικογένειά του η οποία κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ. Στην ταινία της ζωής του Φέτελ ο πρώτος σταθμός είναι το Χέπενχαϊμ, η πόλη όπου γεννήθηκε, και η Ντάιμπλερστρασε, όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι. Ο πατέρας του Νόρμπερτ ήταν μαραγκός ενώ η μητέρα του ασχολείται με τα οικιακά. Εκτός από τον Σεμπάστιαν, στην ευτυχισμένη οικογένεια Φέτελ υπάρχει η 29χρονη Μέλανι, η 27χρονη Στέφανι και ο 13χρονος Φαμπιάν, ο οποίος θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του αδελφού του.

Οταν ο Σεμπάστιαν ήταν πιτσιρίκος συνήθιζε να κάνει τα πρώτα του οδηγικά βήματα στο γκαράζ του σπιτιού του. Ο χώρος όμως ήταν περιορισμένος και έτσι ο πατέρας του έριχνε το νερό με τους κουβάδες στην αυτοσχέδια πίστα του πιτσιρικά, ώστε αυτός να μπορεί να στρίβει.

Τα χρόνια πέρασαν και, όταν για πρώτη φορά ο Σεμπάστιαν βρέθηκε σε αγώνα καρτ (1995), η πίστα ήταν βρεγμένη αλλά αυτός βγήκε με λάστιχα για στεγνό οδόστρωμα. Ολοι όσοι τον είδαν χαμογέλασαν. Ομως ο Σεμπ ήταν άπιαστος. Το μυστικό στη μικρή αυτή ιστορία; Ο Νόρμπερτ Φέτελ δεν είχε άλλο σετ ελαστικών για τον γιο του.

Δώδεκα χρόνια έπειτα από εκείνο το μεσημέρι στην πίστα καρτ του Κέρπεν ο πατέρας Φέτελ έχει σταματήσει να ασχολείται με το μαραγκούδικο.

Ο γιος Φέτελ βρίσκεται στην κορυφή της Φόρμουλα 1 την τελευταία τριετία, αλλά παραμένει ένα γελαστό παιδί το οποίο προσπαθεί να μην αλλοτριωθεί από τη δόξα και το χρήμα.

Το καλοκαίρι του 2011 έκανε τις διακοπές του στην Σαρδηνία, όταν πληροφορήθηκε ότι οι παπαράτσι είχαν φθάσει στην περιοχή για να τον απαθανατίσουν μαζί με την αγαπημένη του, τη Χάνα, με την οποία γνωρίζονταν από το σχολείο. Τότε ο Σεμπάστιαν τα μάζεψε και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, γιατί δεν ήθελε η προσωπική του ζωή να φθάσει στα ταμπλόιντ. Η Χάνα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στα πιτς της Φόρμουλα 1, ενώ όταν ρωτούν τον Σεμπάστιαν για το ποιο είναι ραντεβού των ονείρων του απαντά χωρίς περιστροφές, «με την κοπέλα μου».

ΑΪΝΤΡΑΧΤ! Οσο λατρεύει τα ζυμαρικά ο Φέτελ τόσο σιχαίνεται το επίσημο ντύσιμο. Γι’ αυτό σπανίως θα τον δει κάποιος να κυκλοφορεί με άλλα ρούχα πέρα από την αθλητική φόρμα ή το κάζουαλ ντύσιμο.

Λάτρης των σπορ ο Γερμανός και δηλωμένος οπαδός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τον περισσότερο καιρό των διακοπών του τον περνά στα βουνά.