Ηταν να μη γίνει η αρχή. Ετσι, μετά τον Βουκεφάλα Λάρισας που διαφημίζει στις φανέλες του τον «οίκο εποχής Σούλα», ο ιστορικός Ολυμπιακός Χαλκίδας θα διαφημίζει στο γήπεδο και την ιστοσελίδα του έναν άλλο οίκο ανοχής.

Μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε χτες στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Χαλκίδας, χτες, ήταν εκείνη που προκάλεσε… αναστάτωση.  

«Το ΔΣ του Ολυμπιακού Χαλκίδας ευχαριστεί τον χορηγό «Erotica Sex House» για τη συμπαράστασή του στα αθλητικά δρώμενα της φετινής αθλητικής χρονιάς, καθώς σε δύσκολους καιρούς κάθε βοήθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη», ανέφερε.

Οπως ήταν φυσικό, το θέμα πήρε έκταση και το κινητό τηλέφωνο του προέδρου της ομάδας Ρούσσου Πανταζή πήρε… φωτιά. «Δεν πρόκειται να βάλουμε στις φανέλες τον συγκεκριμένο χορηγό», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου χτες το μεσημέρι μιλώντας στην «ΟΜΑΔΑ» και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται να διαφημίζουμε οίκο ανοχής στις φανέλες και δεν θα το κάνουμε. Μάλιστα, το Σάββατο, στις φανέλες χορηγός θα είναι το ψητοπωλείο «Παλιά Γέφυρα». Παράλληλα, είμαστε στην αναζήτηση ενός ακόμη χορηγού, προκειμένου να βγάλουμε τη σεζόν με τα μικρότερα προβλήματα».

Σύμφωνα πάντα με τον Ρούσσο Πανταζή, το Erotica Sex House θα διαφημίζεται στην ιστοσελίδα της ομάδας καθώς και στο γήπεδο όπου θα υπάρχει ένα πανό. Το όφελος που θα αποκομίσει ο Ολυμπιακός Χαλκίδας από αυτή τη συνεργασία είναι 50 ευρώ τον μήνα για τη διαφήμιση στο σάιτ και 300 ευρώ για όλη τη σεζόν από το πανό στο γήπεδο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Παρά τις εξηγήσεις πάντως, είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνεργασία με οίκο ανοχής έχει ενοχλήσει τους φίλους του Ολυμπιακού Χαλκίδας. Εστω κι αν τώρα η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευβοίας, διαθέτει πλούσια ιστορία την οποία φαίνεται ότι οι διοικούντες της είτε δεν γνωρίζουν είτε δεν σέβονται. Ιδρύθηκε το 1926 (έναν χρόνο μετά την ίδρυση του Ολυμπιακού Πειραιώς με τον οποίο έχει το ίδιο έμβλημα, τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο) και αγωνίστηκε μία φορά στην Α’ εθνική, την περίοδο 1963-1964.

Ο Ολυμπιακός Χαλκίδας αναγκάστηκε σε συνένωση με τον Εύριπο, το 1967, μετά την απόφαση των δικτατόρων για αναγκαστική συγχώνευση γειτονικών συλλόγων, ειδικά όσων βρίσκονται στην ίδια κατηγορία. Ετσι προέκυψε ο ΑΟ Χαλκίδας, ο οποίος σε πρώτη φάση απαρτιζόταν σε μεγάλο βαθμό από ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και αμέσως εξασφάλισε την άνοδό του στην Α’ Εθνική.