Μιλώντας για περίπου μία ώρα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρόεδρος της Βουλής επιδόθηκε σε μία προσωπική εκμυστήρευση, περνώντας από όλες τις αποχρώσεις του συναισθηματικού φάσματος.

Πολλές φορές χρησιμοποίησε εκφράσεις του τύπου: «Τι έχω κάνει ο π…», «έχω ματώσει», «εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα σαλόνια αλλά η μάχη», «θα βγάλω το κοστούμι του προέδρου της Βουλής και θα κατέβω στην αρένα για να βρω το δίκιο μου», «τώρα πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας ή τέρας», «δεν πιστεύω σε αγωγές και μηνύσεις, ούτε σε πορίσματα Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής αλλά στη Δικαιοσύνη και στο ΣΔΟΕ».

Την ίδια ώρα άφησε ανοιχτά όλα τα σενάρια για το τι προτίθεται να κάνει, προειδοποιώντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι περιμένει το απαλλακτικό – κατά την άποψή του – πόρισμα του ΣΔΟΕ, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία τη συζήτηση στη Βουλή για τα επικείμενα νέα μέτρα των 11,8 δισ. «Χθες έπρεπε να έχει βγει το πόρισμα του ΣΔΟΕ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα ότι αν δεν έχει ανακοινωθεί η συγκεκριμένη απόφαση μέχρι τότε, σε αυτή την περίπτωση «ο πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορεί να προεδρεύσει στη συζήτηση στην Ολομέλεια, εκτός και αν συμφωνήσουν οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων».

Ο ίδιος επιχείρησε με κάθε τρόπο να διαψεύσει ότι δεν έχει τη στήριξη του Μαξίμου λέγοντας: «Μόνος μου αποφάσισα να διαχειριστώ την υπόθεση, δεν έχω τίποτα με το Μαξίμου και τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν θα χρειαζόταν να βγάλει ανακοίνωση στήριξής μου η κυβέρνηση, δεν τη θέλω και δεν θέλω να την ανακατέψω. Σωστά έχει πράξει ο Πρωθυπουργός που ζητά να δοθούν όλα στο φως. Το ίδιο θα έκανα κι εγώ στη θέση του».

Παράλληλα, αναφορικά με τη στάση που πιθανόν να κρατήσουν στην πορεία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να του κάνει πρόταση μομφής, πως οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Τόνισε ωστόσο: «Η αλήθεια είναι ανίκητη και θέλει τον χρόνο της, όμως πολιτικός χρόνος δεν υπάρχει.

Αυτή την πολιτική στιγμή δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Λόγω των εκτάκτων αναγκών της χώρας και των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, οι τρεις εξουσίες – νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική – οφείλουν να συμφωνήσουν προκειμένου να δοθούν όλα στη δημοσιότητα. Οι λογαριασμοί μου έχουν γίνει φύλλο και φτερό. Ψαχνόμουν από το ΣΔΟΕ όταν ήμουν στην αντιπολίτευση, δεν έχω πρόβλημα να ανοίξουν τα πάντα».

Πυρά κατά Χατζηνικολάου. Για αρκετή ώρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «ξεσπάθωσε» κατά του εκδότη της εφημερίδας «Real News» Νίκο Χατζηνικολάου, λέγοντας: «Πρόκειται για παίκτη, δεν είναι τυχαίος, είναι ογκόλιθος και όταν τον παραμερίσω στην αρένα, θα δω ποιοι κρύβονται από πίσω του».
«Ο φίλος μου ο Νίκος δεν διευθύνει περιθωριακή εφημερίδα αλλά ένα έντυπο μεγάλης εμβέλειας. Ξέρω με ποιους έχω να κάνω. Για αυτό θέλω να κατέβω στην αρένα. Ο ίδιος έχει κάθε μέρα εκπομπή, ξέρω ότι τηλεφωνεί καθημερινά σε βουλευτές και έχει πέντε δημοσιογράφους, οι οποίοι με χ… όλη την ώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Στην προσωπική του επίθεση μάλιστα κατά του Νίκου Χατζηνικολάου έσπευσε να σχολιάσει και την τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, λέγοντας πως ο εκδότης της «Real News» «ξέθαψε σκελετούς στην προσπάθειά του να με απειλήσει αλλά εγώ δεν έχω τίποτα με τον κ. Καρατζαφέρη, η πολιτική μου αντιπαράθεση μαζί του έχει κλείσει νομικά και πολιτικά».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Χατζηνικολάου έχει πάρει το καλαμάκι και μου πίνει το αίμα σιγά σιγά. Θα κουραστεί. Ενώ είναι έμπειρος δημοσιογράφος και φημίζεται για τις έρευνές του, δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο για να με ρωτήσει αν αληθεύει η καταγγελία».

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε, επικαλούμενος φίλους του οικονομολόγους, «πώς είναι δυνατό να μιλάνε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε ακίνητα, ύψους 10,2 δισ. ευρώ, την ώρα που γι’ αυτό χρειάζεται να έχεις στη διάθεσή σου τουλάχιστον 65 δισ. ευρώ;». Και έσπευσε να επισημάνει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι offshore αλλά «είναι ελληνική, έχει αριθμό μητρώου και φαίνονται όλες οι κινήσεις της».