«Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης της βόρειας, βορειοανατολικής και ανατολικής Ινδίας έχουν καταρρεύσει, όμως καταβάλουμε προσπάθειες για να τα επαναφέρουμε γρήγορα», δήλωσε ο Ναρές Κουμάρ, εκπρόσωπος της εθνικής εταιρίας ηλεκτρισμού Powergrid Corporation of India.

Στο Νέο Δελχί οι συρμοί του μετρό έχουν ακινητοποιηθεί και οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν.

«Οι οδηγοί έχουν πάρει οδηγίες να σταματήσουν στους σταθμούς και κανείς επιβάτες δεν επιτρέπεται να φτάσει στις αποβάθρες μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση», τόνισε εκπρόσωπος του μετρό της ινδικής πρωτεύουσας.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Νέο Δελχί, Πουντζάμπ, Χαριάνα, Ουτάρ Πραντές, Χιμακάλ Πραντές και Ρατζαστάν στα βόρεια, η Δυτική Βεγγάλη, το Μπιχάρ, η Ορίσα και η Τζαρκχάντ στα ανατολικά.

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης και στην πρωτεύουσα Καλκούτα.

«Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τα δίκτυα. Πολλά κρατίδια ξεπέρασαν τις δυνατότητές τους και για το λόγο αυτό κατέρρευσαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιοχές», επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Ινδίας.

Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο της ανατολικής Ινδίας μετά την διακοπή της λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου της δυτικής Βεγγάλης.

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρακωρύχους. Κάνουμε τα πάντα ώστε να επανέλθει η ηλεκτροδότηση. Χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν οι ανελκυστήρες στα υπόγεια ορυχεία» δήλωσε ο Μαμάτα Μπάνερτζι.

«Εκατοντάδες» ανθρακωρύχοι είναι εγκλωβισμένοι, πρόσθεσε.Οι ανθρακωρύχοι εργάζονται για την κρατική εταιρεία Eastern Coalfields στο Μπουντουάν, περίπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλκούτας, πρωτεύουσας της δυτικής Βεγγάλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από